În ultimele 6 luni, peste 2000 de locuri de parcare aduse la standard de secol 21 cu ajutorul KADRA

Sistem automat de management al parcării. FOTO Fabrica de PR

Autorități locale, dezvoltatori imobiliari, manageri din zona sanitară sau de facilități industriale – tot mai mulți reprezentanți ai acestor domenii au ajuns la concluzia că utilizarea tehnologiilor avansate pentru modernizarea parcărilor reprezintă, pe lângă o caracteristică esențială a orașelor inteligente și o modalitate de a crea confort, de a proteja mediul și, nu în ultimul rând, o sursă de profit. Doar în ultimele 6 luni, KADRA, unul dintre cei mai mari furnizori de sisteme automate de parcare din România, a contribuit la modernizarea a peste 2000 de locuri de parcare, din mai multe orașe ale țării, din zonele publice, rezidențiale, sanitare și industriale. KADRA, compania cu un portofoliu important de proiecte care presupun sisteme inteligente de parcare, a folosit în aceste locații sistemul Parkomatic, unul dintre cele mai avansate si frecvent folosite sisteme de management al parcarilor sau soluții de la partenerii europeni.  Aplicația GoPark, concepută integral de specialiștii companiei și care completează portofoliul Parkomatic, oferă facilități suplimentare atât șoferilor, cât și administratorilor parcărilor. Aceste soluții tehnologice de ultimă generație au fost introduse în ultimele luni în orașe precum Sibiu, Dej, Zalău, Craiova, Otopeni și București.

Sibiul, în topul orașelor smart mobility din România! Peste 600 de locuri de parcare folosesc sistemul inteligent Parkomatic

Gestionarea automată a parcărilor publice este una dintre soluțiile smart mobility dintre cele mai eficiente pentru reducerea traficului rutier. Sibiul a dovedit în ultimul an că este în topul orașelor campioane la proiecte de smart mobility. Cel mai mare și populat cartier din Sibiu, Hipodrom, se bucură acum de o parcare modernă, la standarde europene, cu aproape 400 de locuri și înconjurată de o zonă verde, cu locuri de joacă, ideală pentru relaxare sau familiile cu copii.

Cea mai nouă parcare din Sibiu, dată în folosință în urmă cu o lună este complet automată, controlată de sistemul inteligent de management al parcărilor Parkomatic de la KADRA. Parcarea dispune de 320 de locuri în interior și 100 la exterior, organizate pe 6 niveluri și prevăzută cu 4 stații duble de încărcare pentru mașinile electrice. Sistemul inteligent de parcare Parkomatic a fost adaptat capacității mari a acestui proiect astfel încât este prevăzut cu două intrări, două ieșiri și două case automate. Principalul avantaj al sistemului inteligent Parkomatic este ușurința în utilizare de către de șoferi și modul simplu de administrare de către managerii parcării. Casele automate (care permit plata cash sau cu cardul) sunt integrate în sistemul automat de parcare (terminalele de intrare și ieșire, barierele automate, sistemele de recunoaștere a numerelor de înmatriculare, controlerele pentru înregistrarea locurilor disponibile sau software-ul care centralizează datele) astfel că parcarea nu necesită prezența unui operator – o economie în plus pentru administratori.

Sibiul se transformă rapid într-un smart city și prin investiția în sisteme inteligente pentru controlul unei parcări chiar în centrul orașului. Cunoscută drept Cazarma 90, această parcare a fost modernizată prin instalarea unui sistem Parkomatic integrat cu aplicația GoPark. La acestea se adaugă aplicația locală Parcare Sibiu.

Concret, pentru șoferi, aceste tehnologii aduc beneficii importante, dintre care enumerăm doar câteva:

Identificarea rapidă a unui loc de parcare în proximitate

Plata cu cardul contactless și cu telefonul mobil prin NFC, dar și cu bancnote și monede

Fluidizarea traficului în parcare, prin instalarea barierelor rapide și a camerelor LPR care identifică numărul de înmatriculare și oferă cale liberă șoferilor care ies din parcare

Posibilitatea de afișare în timp real a numărului de locuri disponibile și a tarifelor, dar și de rezervare a unui loc de parcare.

Parcarea smart, o facilitate care nu trebuie să lipsească din ansamblurile rezidențiale moderne

Într-o metropolă ca Bucureștiul, în care găsirea unui loc de parcare este o aventură consumatoare de timp, nervi și carburant, un apartament care vine la pachet cu un loc într-o parcare smart reprezintă un avantaj considerabil. KADRA a instalat sistemul Parkomatic în ansamblul de locuințe Global Residence Mihai Bravu, aflat nu departe de centrul orașului. Parcarea subterană beneficiază de un sistem automat de administrare, care oferă locatarilor și vizitatorilor din zonă confort, siguranță și o experiență a parcării total lipsită de bătăi de cap. Au fost montate terminale de intrare/ieșire, bariere electromecanice automate rapide pentru trafic intens interconectate cu sistemul de parcare și o casă automată care permite vizitatorilor plata cu cardul, inclusiv în mod contactless și NFC cu telefonul.

Soluții automate de management al parcării de la KADRA pentru zonele industriale și sanitare

Sistemele automate de management al parcării de la KADRA sunt soluții ideale și pentru zonele industriale și sanitare. Sunt practice, ajută la optimizarea fluxurilor în parcare, permit monitorizarea accesului și asigură securitatea zonei. În plus, pentru spitale, unde există un flux constant de vizitatori, sistemul Parkomatic se transformă într-o sursă suplimentară de venit la bugetul local.

Spitalul Județean de Urgență Zalău a dat de curând în folosință o nouă parcare complet automatizată, controlată de sistemul Parkomatic de la KADRA. Cu 84 de locuri în subteran și 70 la suprafață, parcarea spitalului oferă vizitatorilor o experiență cât se poate de confortabilă. Din zonele de controller șoferii află câte locuri de parcare sunt disponibile, terminalele de intrare și ieșire sunt dotate cu bariere rapide, care se deschid în mai puțin de o secundă, special proiectate pentru trafic intens. Casa automată permite plata cash sau cu cardul, inclusiv contactless și are inclusă funcționalitatea touch screen pentru plata taxei în baza numărului de înmatriculare, fără a mai scana tichetul de parcare. Iar posibilitatea de a aplica o taxă de staționare după primele 15 minute gratuite este un beneficiu care nu poate fi neglijat de administratori.

Producătorul mondial de țigarete și produse fără fum Philip Morris International a investit constant în fabrica de la Otopeni, una dintre cele mai moderne din țară. Pentru optimizarea spațiilor de parcare destinate angajaților, compania a apelat la sistemele automate de management al parcării de la KADRA. Au fost instalate bariere automate pentru trafic intens la terminalele de intrare/ieșire și camere digitale cu infraroșu pentru recunoașterea numerelor de înmatriculare. Astfel, se poate intra și ieși rapid din incinta fabricii fără scanarea vreunui tichet sau card. Aceste măsuri cresc siguranța, permit administrației să contorizeze în timp real disponibilitatea locurilor de parcare, să observe orele de sosire și plecare ale angajaților și să monitorizeze modul cum e folosită flota companiei.

„Sistemul automat de management al parcării Parkomatic și aplicația GoPark au fost dezvoltate din dorința de a furniza soluții moderne pentru o serie de probleme existente la nivel național – trafic sufocant, lipsa locurilor de parcare și managementul depășit al celor existente, poluare. După cum am mai afirmat deja, sunt studii realizate la noi, dar și în străinătate, care arată că automatizarea parcărilor reduce traficul cu până la 30%. Aceasta înseamnă confort pentru șoferi, mai puțină poluare în orașe, gestionare simplă pentru administratori și o sursă suplimentară de venit pentru bugetul local. KADRA oferă soluții adaptate pentru orice tip de parcare, destinată spațiilor rezidențiale, industriale, medicale sau publice și totodată oferă soluții complete, de la proiect, la implementare, service și mentenanță, ceea ce înseamnă o economie la bugetul alocat”, spune Octavian Fanea, CEO KADRA.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*