În câteva zile începe DevTalks România. Peste 3500 developeri se vor întâlni la ROMEXPO, pe 21-22 iunie, alături de 110 Speakeri și 60 Giganți Tech în Zona Expoziționala

Începe DevTalks

Săptămâna viitoare revine DevTalks, cea mai amplă conferință IT&C din România, cu ediția aniversară cu numărul #10. Pe 21 și 22 iunie la Romexpo, Pavilion B1, în București, sunt așteptați peste 3500 de developeri și profesioniști IT. Organizatorii au pregătit 14 scene pe care se vor dezbate cele mai abordate subiecte la momentul actual din industria IT. 110 speakeri naționali și internaționali de la Meta, Netflix, Google, GitHub, PayPal, Nvidia, Microsoft, Huawei Europe, King și alte nume mari vor sosi la Romexpo. În cele două zile de eveniment, participanții vor afla ultimele tendințe în tehnologiile de top și predicțiile despre cum va arăta viitorul in Industria IT.

Programul DevTalks se va desfășura între orele 10:00 – 17:00, atât în zonele destinate conferințelor, cât și in Zona Expozițională, unde vor fi prezente 60 de companii care activează în Industria IT.

Startul oficial al ediției aniversare DevTalks va fi miercuri, 21 iunie, la ora 10:00, pe Main Stage. În deschidere va fi discursul Sponsorului Principal al evenimentului, MassMutual Romania.

Programul pe Main Stage continuă de la 10:50, cu o discuție de tip Panel, la care va participa și Ministerul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii. Tema discuției va fi “Reglementări în Inteligența Artificială în România”. Se alătură:

Ioan Istrate, Consilier Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării

Elena Ovreiu, PhD, CEO & Co-founder BIOdyssey. Health Innovation Hub

Radu Stefan, Artificial Intelligence Business Consultant

„De-a lungul celor 10 ediții, DevTalks a devenit un punct de referință în comunitatea IT din România, aducând împreună experți, dar și pasionați IT într-un mediu propice pentru schimbul de insights și inovație. Evenimentul a devenit astfel o adevărată sursă de inspirație și contribuie în mod direct la modelarea viitorului tehnologiei în România. Cu fiecare ediție, DevTalks oferă acces la informații-cheie din industrie, printr-un line-up de speakeri internaționali de renume, dar și prin companiile prezente în Zona Expozițională. Ne bucurăm tare mult pentru modul în care DevTalks a devenit un catalizator pentru tehnologie, inovație, colaborare și creștere profesională.”- Roxana Sluser, Project Manager @DevTalks

Pe 21 și 22 iunie, pe scenele DevTalks se vor remarca și:

Netflix, Inc.: Tejas Chopra – Senior Software Engineer

Nvidia: Ekaterina Sirazitdinova – Senior Data Scentist

Meta: Avinav Pashine – Product Manager

Google Cloud: Abdelfettah Sghiouar – Senior Cloud Developer Advocate

PayPal: Nataliya Remez – Director of Platform Engineering

Microsoft: Reza Rahman – Principal Program Manager

Huawei Europe: Berta Herrero – Head of Equality

Sonar: Phil Nash – Developer Advocate

Câteva dintre cele mai așteptate sesiuni sunt:

Multimodal Generative AI Demystified – Ekaterina Sirazitdinova @Nvidia

„Inteligența artificială generativă multimodală s-a dezvoltat major în ultima vreme. Poți crea imagini, videoclipuri și sunete realiste pe baza unor texte. Totuși, din cauza complexității modelelor, poate fi o provocare să înțelegi modul în care funcționează și cum sunt aplicate. Prin această sesiune, Ekaterina va scoate în evidență tehnicile prin care se folosește inteligența artificială generativă multimodală. Keynote-ul se adresează tuturor celor interesați de starea actuală a inteligenței artificiale și de potențialul său de a crea experiențe multimedia cât mai realiste și captivante.” 

The top 5 JavaScript issues in all our codebases – Phil Nash @Sonar

„Cu toții încercăm să codăm cât de bine putem, dar uneori lucrurile nu stau așa cum ne dorim. Privind asupra datelor provenite din scanarea a mii de proiecte, putem găsi cele mai frecvente probleme din bazele de cod ale dezvoltatorilor JavaScript. Pe parcursul sesiunii vom analiza provocările care afectează proiectele JavaScript din întreaga lume. Vom înțelege de ce sunt considerate probleme. În plus, vom învăța cum să le detectăm și cum să le evităm. La finalul keynote-ului, vei câștiga mult mai multă încredere în propria bază de cod și, poate, vei descoperi câteva lucruri de rezolvat.”  

În cadrul celei de-a 10-a ediție DevTalks, participanții pot explora o gamă variată de activări și inovații: de la Tech Edu Area, zona cu 4 ateliere pentru copiii care-și doresc să se inițieze în programare, robotică, dar și să învețe cum să se protejeze în mediul online, pâna la Mobility Area, unde pasionații de tehnologie au ocazia unică de a testa mașini Hi-Tech în zona de Test Drive, din afara Pavilionului B1. Au șansa de a le descoperi și pe cele expuse în incinta Pavilionului B1, într-o zonă special construită și susținută de Țiriac Auto, cu marca Mercedes-Benz.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*