iBanFirst lansează conturile locale în USD, pentru a sprijini companiile în procesul lor de extindere în SUA

FOTO PI2 PR

Într-un moment în care perechea EUR/USD este mai sensibilă ca niciodată la fluctuațiile pieței, iBanFirst le oferă acum clienților săi posibilitatea de a deschide conturi locale în USD, pentru a facilita transferul fluxurilor de la IMM-urile europene către SUA.

Deschiderea unui cont local în USD poate fi deosebit de dificilă și consumatoare de timp, motiv pentru care iBanFirst dorește să le ofere clienților săi, și în special celor care operează pe piețe, o alternativă mai ieftină și mai rapidă. Pentru clienții cu birouri locale în SUA sau clienții care tranzacționează la nivel internațional, conturile în USD vor oferi mai multă agilitate și eficiență operațională, de la deschiderea rapidă a contului până la transferuri imediate de fonduri între  conturile iBanFirst, flexibilitate și multe altele.

Timpii lungi de procesare, procesele rigide și taxele ridicate și opace se numără printre numeroasele obstacole pe care companiile care fac afaceri peste Atlantic le pot întâmpina. Specializată în plăți internaționale, prioritatea principală a iBanFirst este de a satisface nevoile clienților săi  în acest domeniu.

De acum înainte, datorită conturilor locale în USD, clienții vor putea colecta venituri din vânzările locale, își vor putea reuni toate conturile într-un singur loc, vor putea efectua plăți instantaneu și gratuit și vor beneficia de cursuri de schimb favorabile.

„Misiunea noastră este de a sprijini clienții noștri care tranzacționează la nivel internațional și de a le simplifica practicile de afaceri de zi cu zi. Piața americană și perechea EUR/USD sunt cruciale pentru clienții noștri. Ne-a fost foarte clar că oferirea de soluții precum conturi locale în USD a fost crucială. Cu o prezență în 10 țări, capacitatea de a oferi conturi locale în USD și o interfață tehnologică sigură și transparentă, iBanFirst este o alternativă naturală pentru plățile internaționale,” declară Pierre-Antoine Dusoulier, CEO iBanFirst.

Alin Latu, Country Manager iBanFirst România, a adăugat: „Obiectivul nostru este să le oferim clienților noștri serviciile de care au nevoie. Am observat că, pentru unii dintre ei, extinderea în SUA poate fi uneori complicată din motive bancare legate de colectarea profiturilor în USD și gestionarea fluxurilor. Din acest motiv, crearea de conturi locale în USD a reprezentat o alegere evidentă. Eliminarea barierelor tehnice, permițându-le clienților să se concentreze asupra expansiunii lor internaționale: asta facem în fiecare zi, cu puterea tehnologiei noastre și know-how-ul experților noștri FX.”

Biroul din București a ajuns la 330 de companii, din industrii precum agricultură, retail, logistică, transport maritim, industria siderurgică, energie, care fac importuri și exporturi prin intermediul platformei. Targetul principal de clienți sunt companiile cu un volum anual de tranzacționare în valută de minim 500.000 de euro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*