iBanFirst achiziționează compania londoneză Cornhill pentru consolidarea poziției de lider în domeniul plăților internaționale

Alin Latu. FOTO Pi2PR

Furnizorul global de servicii financiare iBanFirst anunță achiziționarea Cornhill, o companie specializată în servicii de schimb valutar, cu sediul la Londra. Achiziția are la bază parteneriatul încheiat de iBanFirst, în iunie 2021, cu investitorul Marlin Equity Partners și urmărește realizarea obiectivelor privind accelerarea expansiunii internaționale, dezvoltarea de parteneriate și consolidarea poziției de lider de piață la nivel european. Achiziția furnizorului de servicii de schimb valutar Cornhill, care este în prezent în așteptarea autorizării din partea autorităților de reglementare competente, va consolida avantajele oferite de iBanFirst IMM-urilor, prin simplificarea transferurilor în lire sterline (în special post Brexit), și va oferi clienților Cornhill acces la platforma de tranzacționare de ultimă generație a iBanFirst.

„Suntem extrem de impresionați de calitatea serviciilor oferite de Cornhill. Succesul nostru este determinat de parteneriatele construite alături de companii care gândesc la fel ca noi și care au aceleași valori, iar modelul de business al Cornhill se potrivește perfect cu filozofia iBanFirst, concentrată pe cooperarea transfrontalieră și acordarea de servicii de primă clasă clienților. Această achiziție ne susține obiectivul de a deveni lideri globali în domeniul plăților multivalutare pentru IMM-uri. Sosirea noastră în Marea Britanie reprezintă o etapă cheie, care marchează prezența iBanFirst în 10 țări. În viitor, intenționăm să ne continuăm expansiunea în Europa și ne îndreptăm atenția în mod special către Elveția, Scandinavia, dar și către America de Nord”, declară Pierre-Antoine Dusoulier, CEO iBanFirst.

“Suntem mândri și nerăbdători să ne alăturăm iBanFirst. Pandemia a evidențiat importanța digitalizării proceselor de plată și a îmbinării managementului riscului valutar cu know-how-ul tehnologic. După ce am luat în considerare diverse opțiuni, platforma inovatoare și expertiza tehnică oferite de iBanFirst au constituit cea mai bună soluție pentru a răspunde nevoilor clienților noștri și ale pieței britanice, în ansamblu. Datorită iBanFirst, clienții Cornhill vor beneficia de o experiență transfrontalieră îmbunătățită, cu funcții precum Payment Tracker, care le permite clienților să urmărească plățile în același mod în care consumatorii pot urmări coletele”, afirmă Vivek Savani, Director Executiv, Cornhill.

Odată cu Brexit și având în vedere că perioada de tranziție se apropie de sfârșit, este esențial pentru clienții din Regatul Unit și din UE să se poată baza pe parteneri stabili pe ambele părți ale Canalului Mânecii. Achiziția reprezintă o oportunitate pentru iBanFirst de a-și extinde prezența internațională, precum și licența europeană PSP în Marea Britanie.

„Pentru clienții iBanFirst, această achiziție va crea un coridor pentru plăți, care va facilita și accelera tranzacțiile de intrare și ieșire în lire sterline. În România, plățile în lire sterline reprezintă o parte semnificativă din totalul plăților procesate anual, prin urmare, adăugarea conturilor locale din Regatul Unit la platformă ne va permite să oferim în continuare servicii optime clienților noștri”, completează Alin Latu, Country Manager iBanFirst România.

Despre iBanFirst

iBanFirst este un furnizor global de servicii financiare care se adresează nevoilor IMM-urilor, ajutându-le să se dezvolte pe plan internațional și să își simplifice operațiunile zilnice. Ca o alternativă la oferta băncilor tradiționale, iBanFirst a dezvoltat o platformă online de ultimă generație care permite companiilor să efectueze tranzacții rapide, sigure și rentabile în peste 30 de valute și să își acopere riscurile de schimb valutar.

Fondată în 2013, iBanFirst este reglementată ca instituție de plată, deservind mii de clienți din întreaga Europă. Membră a rețelei globale SWIFT de comunicare interbancară și certificată SEPA, iBanFirst deține acreditări AISP și PISP în cadrul PSD2. Compania a fost inclusă în Financial Times 1000 Europe’s Fastest Growing Companies pentru doi ani consecutivi (2020 – 2021) și în Deloitte Technology Fast 50 Belgium (premiată 4 ani consecutivi, 2018 – 2021).

Despre Cornhill

Cornhill International Payments este o instituție de plăți cu sediul în Marea Britanie, specializată în schimburi valutare și gestionarea riscurilor. Înființată în 2007 și cu sediul în centrul Londrei, misiunea companiei este acela de a face schimbul valutar mai simplu și mai transparent pentru client. Obiectivul Cornhill este acela de a facilita în mod constant transferul de bani în întreaga lume, atât pentru companii, cât și pentru persoanele fizice, și să le ofere un raport cost-eficiență mai bun.

Cornhill a primit autorizația FCA ca instituție de plată în 2009 și a ajutat mii de clienți să își gestioneze obligațiile valutare. Compania are o echipă de dealeri FX cu experiență, care se concentrează pe construirea unor relații solide pentru a maximiza valoarea adăugată. Consultanța a fost întotdeauna în prim-planul eticii Cornhill, ceea ce a generat o rată formidabilă de fidelizare a clienților, precum și un feedback excelent, conform paginii sale de Trustpilot unde au o notă de 4,9 din 5.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*