HMD începe să producă smartphone-uri 5G în Europa

FOTO Golin

În urma anunțului recent al tranziției sale către o nouă strategie de portofoliu multibrand, HMD Global, cel mai mare producător european de smartphone-uri, anunță astăzi o altă etapă importantă: HMD a început să producă smartphone-uri 5G1 în Europa.  Primul dispozitiv scos de pe linia de producție, Nokia XR21, este acum disponibil pentru a fi achiziționat de către clienții Enterprise. Acest lucru se aliniază cu potențialul general de creștere pentru smartphone-uri în Europa, prognoza realizată de Canalys arătând că piața europeană de smartphone-uri va crește cu 7% în 2024.

,,Suntem încântați să producem Nokia XR21, smartphone-ul nostru 5G robust, în Europa. Ne dedicăm investițiilor în securitate, tehnologie și procese de fabricație care fac ca dispozitivele noastre să fie mai sigure și mai durabile”, a declarat Jean-Francois Baril, co-fondator, președinte și CEO al HMD Global.

,,Planurile noastre de viitor includ investiții suplimentare în securitatea software, cu obiectivul de a oferi software personalizat și caracteristici de securitate direct clienților.”

Ca răspuns la nevoile în continuă creștere ale clienților Enterprise, HMD a dezvoltat capacitatea și procesele necesare aducerii producției de dispozitive în Europa. Fiecare dispozitiv este supus unor teste riguroase de software și anti-malware în Europa, unii clienți Enterprise solicitând o securitate suplimentară împreună cu mai mulți parteneri de securitate IT. Datele sunt stocate în siguranță în U.E.: Punând accentul pe securitatea software-ului și pe confidențialitate încă din stadiul de proiectare, datele consumatorilor și ale companiilor din toate smartphone-urile produse de HMD sunt stocate și procesate pe serverele HMD din Finlanda începând din 2019.

Dincolo de acreditările sale în materie de securitate, XR21 este, de asemenea, construit pentru a rezista în timp și proiectat cu gândul la sustenabilitate. Cu o certificare de durabilitate de grad militar3 și clasificare IP69K, acest smartphone este certificat pentru a rezista in condiții de praf, căldură, impact și apă. Ca parte a angajamentului continuu al HMD față de sustenabilitate, Nokia XR21 este conceput pentru a minimiza impactul asupra mediului: carcasa este fabricată din aluminiu 100% reciclat, iar bateria sa, cu o autonomie de două zile, suportă cu 60% mai multe încărcări pe parcursul duratei sale de viață.

Etapele adiționale din procesul de producție european vor contribui la reducerea suplimentară  a emisiilor.

Pentru a sărbători noul punct de fabricație și noile standarde de securitate ale Nokia XR21, o ediție limitată de 302 unități produse în Europa va putea fi achiziționată de pe nokia.com. Dispozitivele în ediție limitată Made in Europe au o culoare exclusivă Frosted Platinum, sunt gravate cu un număr de serie unic și sunt livrate cu un certificat de origine în cutie.

Prețuri și disponibilitate

Ediția limitată Nokia XR21 în culoarea exclusivă Frosted Platinum este disponibilă începând de astăzi la prețul de 699 € (599 £) în Marea Britanie, Franța, Germania, Austria, Olanda, Belgia, Spania, Italia și Finlanda pe Nokia.com/phones. Telefonul Nokia XR21 European Edition în culoarea negru va fi disponibil în curând la prețul de 649€ (549£) în Marea Britanie, Irlanda, Franța, Germania, Austria, Olanda, Belgia, Spania, Italia și Finlanda pe Nokia.com/phones.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*