HiSky a înregistrat o creștere spectaculoasă a numărului de pasageri în prima parte a anului

Aeronava HiSky. FOTO Strategy Spirit

Compania aeriană HiSky a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de pasageri transportați, în primele patru luni ale anului 2023. Conform datelor raportate de companie, cu peste 260% mai mulți pasageri au zburat cu HiSky în intervalul ianuarie-aprilie 2023, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Înainte de începutul sezonului de vară, perioada din an cu cel mai crescut volum al traficului aerian, datele publicate de companie confirmă nu doar consolidarea poziției acesteia pe piața din regiune dar oferă semnale clare și asupra mult așteptatei reveniri a cererii de transport aerian la nivelurile anterioare pandemiei.

În luna aprilie 2023, HiSky a transportat 107.000 de pasageri, cel mai mare număr raportat pentru această lună, de la înființarea companiei. Comparativ, în aprilie 2022, numărul de pasageri a fost de 40.000. Acesta nu a fost însă singurul salt impresionant, în martie 2023, numărul de pasageri a atins 61.000, față de doar 11.000 în martie 2022, o creștere substanțială de 455%. În februarie, compania a raportat 47.000 de pasageri, față de 7.000 în 2022, în timp ce în ianuarie 2023, HiSky a transportat 51.000 de pasageri, în comparație cu 17.000 în ianuarie 2022.

Ritmul accelerat de creștere este și un rezultat direct al extinderii portofoliului de rute operate, nu mai puțin de 12 rute noi, domestice și internaționale au fost deschise de companie, în ultimul an. În plus, la începutul lunii aprilie, în flota HiSky au intrat două aeronave noi, Airbus A321LR, cu 201, respectiv 220 de locuri, care au determinat o creștere a capacității operaționale cu aproape 50%.

„Aceste cifre reflectă, în primul rând, încrederea pe care pasagerii ne-au acordat-o atunci când au ales să zboare cu noi pe rute operate, de altfel, și de alte companii. Funcționăm într-o piață extrem de competitivă, însă faptul că oferim un serviciu de calitate, la un preț corect, ne respectăm pasagerii și încercăm să ne îndeplinim toate angajamentele față de ei, se vede astăzi în cota de piață pe care am reușit să o câștigăm. Sunt un susținător al construcțiilor temeinice și asta încercăm să facem la HiSky. Nu promitem mai mult decât putem duce pentru că, în definitiv, creșterea susținută este cea care contează, pe termen lung. Rezultatele din prima parte a anului sunt într-adevăr spectaculoase însă nu reflectă în totalitate impactul celor două aeronave noi. Ne pregătim de o vară plină, cu o capacitate de transport de aproape 1300 de locuri, așadar suntem siguri că raportul de la finalul sezonului ne va prezenta noi recorduri.”, Iulian Scorpan, CEO HiSky.

În luna aprilie, HiSky a sărbătorit primul milion de pasageri transportați, în primii doi ani de funcționare. Având în vedere valorile înregistrate în primele luni din 2023, se așteaptă ca până la finalul acestui an, numărul să depășească pragul de 2 milioane. În prezent, HiSky operează din România zboruri internaționale directe cu plecare de pe aeroporturile din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași și Baia Mare către Barcelona, Malaga, Tel Aviv, Bruxelles, Paris și Dublin. Din Republica Moldova, pasagerii pot călători cu HiSky către opt destinații externe: Milano, Paris, Dublin, Frankfurt, Tel Aviv, Roma, Bologna și Veneția. În plus față de zborurile regulate, compania este și principalul operator de curse charter, în parteneriat cu cei mai importanți touroperatori din România și Republica Moldova.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*