Grupul VELUX îl desemnează pe Lars Petersson în calitate de nou CEO, ca urmare a deciziei lui David Briggs de a se pensiona

Lars Petersson. FOTO Total PR

Grupul VELUX îl desemnează pe Lars Petersson în calitate de nou CEO, pentru a-l înlocui pe David Briggs, care a decis să se pensioneze. Lars Petersson este în prezent Președinte și CEO al Hempel și se va alătura companiei VELUX pe 1 noiembrie 2022. Anders Götzsche, CFO al VELUX, va ocupa funcția de  CEO interimar până la această dată.

Lars Petersson a ocupat anterior funcția  de președinte și CEO al Hempel, o companie globală cu sediul în Danemarca, din domeniul vopselelor. Înainte de Hempel, Lars Petersson a ocupat funcții de conducere de top management  în compania suedeză Inwido, producătoare de uși și ferestre și în compania franceză producătoare de pardoseli, Tarkett. Începând cu 2019, Lars Petersson este membru al Consiliului de administrație al companiei Dovista, parte din Holdingul VKR.

„Lars Petersson are o experiență vastă și un palmares puternic obținute în cadrul companiilor globale de producție din industriile conexe. Sub conducerea sa, Hempel a lansat cu succes o strategie de creștere ambițioasă, cu un accent clar pe clienți și un angajament la fel de puternic de a deveni lider în sustenabilitate. Sunt încrezător că am găsit persoana potrivită în Lars pentru a conduce dezvoltarea continuă a VELUX”, declară Jørgen Jensen, președintele consiliului de administrație al Grupului VELUX.

„Sunt onorat și încântat că mi s-a oferit oportunitatea de a conduce Grupul VELUX mai departe. Lucrez în industria materialelor de construcții de două decenii și am admirat întotdeauna VELUX pentru marca și calitatea sa puternică – compania are o tradiție profundă de a defini o întreagă industrie, menținând în același timp un puternic simț al responsabilității sociale. Aștept cu nerăbdare să devin parte din VELUX și să ajut la realizarea ambițiilor stabilite în strategia recent lansată de a crește compania, ridicând în același timp ștacheta pentru conducerea unei afaceri sustenabile”, spune Lars Petersson.

Lars Petersson are 53 de ani și este originar din  Suedia. Locuiește în zona Copenhaga împreună cu soția sa, Annica, cu care are doi copii adulți.

David Briggs se va pensiona de la VELUX

După cinci ani la conducerea Grupului VELUX, David Briggs se va retrage din funcția de CEO în septembrie.

„David a avut o carieră de succes  în cadrul companiei VELUX, de aproape 30 de ani, iar sub conducerea sa timp de cinci ani în calitate de CEO, povestea de succes VELUX a continuat și a accelerat. Îmi pare rău de plecarea lui , dar îi respect pe deplin dorința de a petrece mai mult timp cu familia”, afirmă președintele VELUX, Jørgen Jensen.

„Împreună cu consiliul de administrație și cu o echipă de conducere executivă puternică, David a pus în aplicare o strategie interesantă, menită să asigure o creștere semnificativă către 2030 și să conducă cu adevărat drumul în ceea ce privește sustenabilitatea în sectorul construcțiilor. Rămânem pe deplin dedicați fundamentelor acestei strategii”, continuă Jørgen Jensen.

„A fost cea mai mare onoare și privilegiu din viața mea să conduc VELUX și să reprezint această companie magnifică și pe toți colegii mei remarcabili. Din 2018, am obținut rezultate cu care ne putem mândri cu toții – rezultate care depășesc ceea ce mulți credeau că ar fi posibil. Acest lucru se datorează atât angajamentului colegilor mei, cât și al partenerilor, al furnizorilor noștri și, desigur, al clienților noștri”, declară CEO David Briggs. 

„Cred cu adevărat că tot ce este mai bun urmează să vină pentru VELUX, așa cum este prevăzut în strategia corporativă pe care am lansat-o în 2021 și care deja începe să dea rezultate vizibile. Este greu să las în urmă ceva ce iubesc și în care cred atât de mult. Dar simt că este momentul potrivit pentru mine și pentru familia mea. Cu un consiliu puternic, susținut de acționarii pe termen lung care au sprijinit VELUX într-o manieră incredibilă, nu am nicio îndoială că VELUX va continua să crească și va continua să fie ceea ce este probabil cea mai bună afacere cu materiale de construcție din lume pentru mulți ani de acum înainte”, continuă David Briggs.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*