Google Drive versus Dropbox

Google a scazut dramatic preturile pentru Drive. Toata lumea s-a gandit ca Dropbox o sa faca imediat la fel, ca sa nu piarda clienti Si totusi nu au facut-o (inca).

Au plecat userii Dropbox, in cete, catre Google Drive? Nici vorba! Ideea este ca uneori nu conteaza pretul ci, mai degraba, ce poti sa faci cu aplicatia aia.

Concurenti pentru Dropbox sunt o gramada! Google Drive, Box.com, Sky Drive (sau cum se mai cheama saptamana asta serviciul de la Microsoft). Toti au venit cu oferte foarte bune la inceput si cam atit.

Sunt doua diferente majore intre toti ceilalti si Dropbox:

1. Dropbox chiar functioneaza. Am instalat Google Drive si Box pe Mac ca sa pot sa transfer anumite documente de pe Dropbox si sa am un back-up suplimentar la cele de acolo. M-am chinuit citeva zile bune si m-am lovit de tot felul de erori. Intr-un final m-am ales cu unele documente uploadate, altele nu.

Cu Dropbox nu mi s-a intimplat asta niciodata.

2. Dropbox este foarte bine integrat. Folosesc citeva aplicatii destul de necesare in munca de zi cu zi si faptul ca au Dropbox legat de ele ma ajuta si mai mult. Nu am vazut un asemenea grad de integrare cu alte aplicatii la nimeni. Poate doar Evernote are ceva asemanator, dar Evernote e un alt gen de aplicatie si nu imi foloseste.

Eu am doua conturi de Dropbox. Unul de 26,6GB si altul de 23 GB. Primul nu e ocupat nici in proportie de 40%, iar al doilea este un mirror pentru primul.

Google Drive imi da preturi mici pentru spatiu mai mult, dar pachetul de baza este de 15GB. Daca vreau mai mult, trebuie sa platesc. Chiar si pentru 1GB in plus peste cei 15 trebuie sa scot bani din buzunar. Pe Dropbox nu voi plati pina voi ajunge la acei 26GB si nici nu cred ca voi ajunge prea curind acolo. Intre timp, Dropbox mai face un concurs sau mai scoate cite o metoda de a-ti mari spatiul gratuit.

Nu ma deranjeaza ca exista alternative. Dar Dropbox ma ajuta mai mult decit orice alta aplicatie similara, iar felul in care este integrat in sistemul de operare il face atit de bun incit nici macar iCloud nu ma tenteaza.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

4 Comments

  1. @Joe: din pacate, intre conturile de Dropbox totul este manual.

    In ceea ce priveste mirror-ul de pe Dropbox pe Box si Google Drive, am instalat aplicatiile pe Mac si am facut reguli cu Hazel ca tot ceea ce adaug in Dropbox sa se duca automat si in folderele pentru Box si Google Drive.

  2. Adrian, ştii ce se întâmplă după 2 ani de dropbox free( eu am 50gb de cand am activat un galaxy S4.multumesc

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*