Georgiana Andrei și Robert Maftei preiau conducerea OMRO și a fintechului Filbo începând cu 1 august

FOTO June Com

OMRO IFN, compania care oferă soluții financiare de aproape 30 de ani întreprinderilor mici, mijlocii și microîntreprinderilor, precum și afacerilor din agricultură din România și care, în 2020, a pus bazele fintech-ului Filbo – soluția de finanțare 100% digitală pentru micii antreprenori, anunță schimbarea conducerii. Începând cu 1 august 2023, Georgiana Andrei preia rolul de CEO, alături de Robert Maftei, Deputy CEO.

Cu o experiență de peste 15 ani în servicii financiare, atât în instituții financiar-bancare, cât și non bancare, Georgiana Andrei are o vastă expertiză în managementul financiar acumulată în companii precum GE Money sau Banca Comercială Română (membră Erste Group). Noul CEO s-a alăturat companiei în anul 2020 ca Chief Financial Officer al OMRO și Filbo, cu scopul de a crea un ecosistem ușor accesibil micilor antreprenori care au nevoie de finanțare pentru dezvoltarea afacerii, preluând în 2022 rolul de Deputy CEO, coordonând atât activitatea financiară a companiei, cât și zona de tehnologie și dezvoltare a proceselor interne pentru eficientizarea operațiunilor.

„Este o onoare să preiau funcția de Director General al OMRO și Filbo, una dintre primele companii de microfinantare din România. Vom continua să ne concentrăm pe misiunea de a sprijini micii antreprenori oferindu-le o soluție complet digitală pentru accesul la serviciile financiare. În prezent, acest segment de piață se confruntă cu mari provocări financiare și este o discrepanță de aproape 45 de miliarde euro între nevoia de finanțare a microîntreprinderilor din România și ceea ce se întâmplă în realitatea curentă a finanțărilor acordate. Ca motor al economiei, aceste mici afaceri au diverse nevoi de acoperit, de la capital de lucru, investiții pentru dezvoltare, până la acoperirea costurilor pregătirii campaniilor agricole, iar scopul nostru este să-i sprijinim în oricare etapă a evoluției lor prin soluții financiare eficiente și rapide”, declară Georgiana Andrei, noul Director General al companiei OMRO & Filbo.

Robert Maftei, noul Director General Adjunct al companiei, are o experiență de peste 20 de ani în servicii financiare, gestionarea dezvoltării afacerilor și transformarea organizațională, acumulată în domenii precum banking, leasing financiar, leasing operațional, precum și industria auto. De-a lungul timpului, noul director general adjunct al OMRO și Filbo a gestionat atingerea unor obiective ambițioase atât în cadrul unor mari corporații financiare, cât și în mediul antreprenorial, activând în companii precum UniCredit, BRD și Arval (parte a grupului BNP Paribas). Robert Maftei are o pregătire educațională solidă, absolvind un program de Executive MBA al Universității de Business și Economie din Viena și un doctorat în Economie la Academia de Studii Economice din București.

„Sunt încântat să mă alătur echipei OMRO și Filbo, ocupandu-mă de continuarea dezvoltării microfinanțării atât în ceea ce privește abordarea clasică de finanțare începută de OMRO în urmă cu aproape 30 de ani, cât și creșterea fintech-ului Filbo care a debutat în ultimii ani cu o abordare complet digitală a finanțării microcompaniilor. M-a încântat potențialul de creștere din acest segment de piață care reprezintă peste 90% din numărul firmelor din România, dar care nu își găsește foarte ușor soluții de finanțare în oferta băncilor. Potențialul de a crea noi parteneriate de tip embedded finance deschide noi oportunități de creștere. Am fost întotdeauna încântat să fiu în avangarda utilizării tehnologiei în felul în care finanțarea se reinventează”, declară Robert Maftei, noul Director General Adjunct al OMRO și Filbo.

OMRO și Filbo oferă finanțare micilor antreprenori din diverse domenii de activitate, susținând transformarea și dezvoltarea mediului antreprenorial românesc. În anul 2022, majoritatea creditelor au fost generate de fintech-ul Filbo, reprezentând 67% din totalul creditelor acordate de instituția financiară.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*