FPTR îl propune pe Dragoș Anastasiu ministrul Turismului

Dragoș Anastasiu. FOTO Facebook Dragoș Anastasiu

Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) îl propune pe Dragoș Anastasiu ministrul Turismului.

Redăm mai jos, integral, comunicatul FPTR.

Astăzi a avut loc ședința Comitetului Director al Federației Patronatelor din Turismul Românesc, singura federație reprezentativă la nivel de sector de activitate “turism,hoteluri,restaurante”, afiliată Confederației patronale UGIR.
Membrii Comitetului Director al FPTR au analizat activitatea organizatorică a federației și numeroasele probleme de actualitate ale turismului românesc care blochează dezvoltarea acestuia.
Una dintre cele mai grave probleme este activitatea ineficientă a instituțiilor publice centrale și locale implicate în asigurarea cadrului legal din domeniul turismului, care nu au reușit să rezolve multiplele neajunsuri semnalate de patronatele din turism, cu consecințe nefaste pe termen mediu și lung.
În urma dezbaterilor pe acest subiect, reprezentanții Comitetului Director al FPTR au ajuns la concluzia că este necesară o schimbare radicală în ceea ce privește abordarea relațiilor dintre instituțiile statului și mediul de afaceri și au aprobat cu unanimitate de voturi:

– Propunerea și susținerea domnului Dragoș Anastasiu pentru funcția de ministru la Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, până la alegerile parlamentare din anul 2024, cu următoarele priorități:

Reorganizarea autorității publice centrale pentru turism

Modificarea și completarea actualei legislații primare și secundare în vederea relansării turismului conform Programului de guvernare 2022 – 2024 – Capitol Turism

Această propunere a fost considerată una din puținele soluții pentru redresarea turismului românesc și a fost transmisă celor mai importante structuri asociative  și confederații patronale din turism în vederea analizării și susținerii acesteia, inclusiv în cadrul Coaliției de Guvernare”.
 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*