foodpanda recomandă top preparate din bucătăria vietnameză

Livrator FoodPanda, FOTO FoodPanda
Livrator FoodPanda, FOTO FoodPanda

Influențată de tradițiile culinare ale statelor asiatice vecine, bucătăria vietnameză reușește să-și găsească originalitatea prin aromele puternice ale condimentelor care dau savoare oricărui preparat, dar și prin amestecul subtil de ingrediente. Cu ocazia Zilei Naționale a Vietnamului, platforma de comenzi și livrări rapide foodpanda îți recomandă top preparate cu specific vietnamez pe care să le descoperi.

Poate cel mai cunoscut preparat culinar cu specific vietnamez este supa Pho Bo, o mâncare tradițională bogată în mirodenii care cu siguranță va cuceri și cele mai pretențioase gusturi. Preparată din zeamă de vită cu anason, cardamon, scorțișoară, ghimbir, coriandru, paste din orez și carne de vită, o poți comanda cu încredere de la restaurantul LI-WU din București.

Tot din meniul restaurantului LI-WU din București poți comanda și Nem Nem, un preparat foarte gustos și sățios, sub formă de rulou, ideal ca aperitiv sau ca fel principal. Ingredientele care îl alcătuiesc sunt carnea de porc, fideaua de soia, ciupercile, urechile de lemn și gulia.

Un alt preparat specific bucătăriei vietnameze este Goi Cuon, foarte asemănător pachețelelor de primăvară, dar neprăjite, cu un amestec de ingrediente împachetate în foi de orez proaspete. Poți încerca varianta Goi Cuon Tom cu foi de orez, salată, morcov, castraveți, tăiței de orez, creveți, mentă și sos de pește sau pe cea vegetariană, Goi Cuon Rau, cu salată, morcov, ananas, castraveți, mentă, tăiței de orez, foi de orez și sos vietnamez. Ambele variante le găsești în meniul restaurantului Little Hanoi din Cluj-Napoca.

Condimentele sunt o parte importantă din bucătăria vietnameză  și au scopul de a oferi fiecărui preparat un gust exotic și unic în același timp. Astfel, de pe lista noastră nu putea lipsi rața condimentată în stil vietnamez, cu sos de mango, țelină, morcov, ardei gras și vinete, pregătită de restaurantul Chanh Miam Miam din București.

Dacă ești din Timișoara, atunci cu siguranță nu poți rata o porție de Bun Bo Nam Bo, un alt preparat cu tradiție în bucătăria vietnameză pe care îl poți regăsi în meniul Little Hanoi Bistro. Amestecul de tăiței de orez cu carne de vită fragedă se îmbină perfect cu salată verde, morcov, ceapă crocantă, arahide și sos special, pentru un gust desăvârșit.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*