Foodpanda recomandă 10 preparate culinare pe care să le încerci alături de un pahar cu vin într-o seară de vară

Livrator foodpanda. FOTO foodpanda

Serile de vară sunt momentele perfecte pentru a căuta puțină răcoare și a te relaxa, descoperind noi preparate ușoare și în același timp foarte gustoase. foodpanda, platforma de comenzi și livrări rapide, îți recomandă zece preparate culinare perfecte pentru o seară de vară pe care să le savurezi acompaniate de un pahar cu vin. Fie că alegi un vin rose, alb sau spumant, iată preparatele cu care fac cea mai bună echipă, pentru ca tu să te bucuri de o cină rafinată.

Începem seria de recomandări cu un platou de brânzeturi fine, ideal de savurat alături de un pahar de vin alb. Pentru o explozie de gusturi, mixul de brânzeturi fine va fi pus în valoare de câteva fructe bine alese: miez de nucă, boabe de struguri și felii de măr, alături de miere de albine. Îl poți comanda din meniul restaurantului La Conac din Alba Iulia.

Tot alături de un pahar de vin alb se potrivește și următorul preparat inspirat de bucătăria italienească, Risotto al tartufo nero con asparagi. Îl găsești în meniul restaurantului Perfetto Cucina Italiana din Cluj-Napoca care îl pregătește cu multă iscusință din orez carnaroli, sparanghel sotat în unt parmareggio, pastă de trufe, ciuperci sălbatice, parmigiano reggiano și vin alb.

De lângă un pahar de vin alb nu putea lipsi o porție de paste cu sos alb clasic. Comandă cu încredere o porție de Pasta Classic Carbonara preparate cu sos clasic italian cu ou, parmezan, piper negru și bacon proaspăt prăjit de Casa Petrina Pizza & Pasta To Go din Târgu Mureș.

Pentru o cină tipic franțuzească îți propunem să încerci scoicile cu sos de vin disponibile în meniul restaurantului Chef`s Table by the Sea din Constanța. Savurează-le alături de un pahar de vin alb care se va amesteca perfect cu savoarea lor rafinată.

Multe dintre preparatele din pește se potrivesc foarte bine alături de vinul alb, iar fileul de doradă la tigaie cu siguranță nu face excepție. Dacă ești din Ploiești, îl poți comanda de la Restaurantul Elisium din Ploiești, cu garnitură de legume sote și sos Beurre Blanc.

O opțiune pentru o cină ușoară, dar foarte gustoasă este și salata Caesar. Preparată de restaurantul Picaso din Sibiu din mix de salată, piept de pui, roșie, castravete, ardei, dressing Caesar, toast prăjit și parmezan, o poți servi alături de un pahar de vin rose.

Fructele de mare fac în general echipă foarte bună cu vinurile rose. Inspirată de bucătăria spaniolă, aromata Paella cu fructe de mare îți va bucura cu siguranță papilele gustative într-o seară de vară. O poți comanda de la restaurantul Riviere Brasserie din Timișoara.

Din lista noastră de recomandări nu putea lipsi și o propunere pentru desert pe care să îl savurezi alături de un pahar de vin rose. Brașovenii pot opta pentru un mousse de fructe de pădure preparat cu multă pricepere de Cofetăria Herr Strudel.

Celebrul preparat culinar foie gras nu mai are nevoie de nicio prezentare. Specific bucătăriei franțuzești și servit de restaurantul Gargantua Parc din București alături de delicioasele mere caramelizate, te poți delecta cu el acompaniindu-l cu un pahar de vin spumant care va innobila fiecare aromă.

Deși la prima vedere vinul spumant nu ar da dovadă de foarte multă chimie alături de cartofii prăjiți, se pare că fac cea mai bună echipă împreună. Comandă o porție de Belgian fries, cartofi proaspeți prăjiți și condimentați de restaurantul Cartuf din Iași și savurează-i pe îndelete alături de un pahar de vin spumant.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*