FlixMobility se poziționează pentru un viitor puternic

FlixMobility

FlixMobility își stabilește cursul pentru viitor prin schimbarea formei sale juridice din GmbH în SE și prin restructurarea conducerii la mai mult de zece ani de la înființare. Noul consiliu executiv este alcătuit din co-fondatorii André Schwämmlein (CEO) și Daniel Krauss (CIO), precum și din Christoph Debus, care va fi noul director financiar al companiei începând din luna martie. Fostul co-CEO și co-fondator, Jochen Engert, va trece în Consiliul de Supraveghere începând cu 1 aprilie 2022.

Prin această restructurare, compania se repoziționează pentru a-și atinge obiectivele ambițioase care au la bază viziunea de a oferi servicii de mobilitate sustenabile și accesibile la nivel mondial. Un nou Consiliu Executiv și un nou Director Financiar, Christoph Debus CEO-ul André Schwämmlein și CIO-ul Daniel Krauss vor forma viitorul Consiliul Executiv împreună cu Christoph Debus, noul CFO al companiei începând cu începutul lunii martie 2022.

André Schwämmlein va conduce unitățile de afaceri FlixBus și FlixTrain, funcțiile comerciale, precum și comunicarea, relațiile guvernamentale și proiectele de sustenabilitate. În calitate de CIO, Daniel Krauss va fi responsabil pentru domeniile Tehnologie și People Management. Christoph Debus, care va prelua funcția de director financiar (CFO), va fi responsabil pentru toate funcțiile financiare și juridice ale companiei. Christoph Debus este expert în industria mobilității și a ocupat numeroase poziții executive interdisciplinare pe piața de capital, care depășesc rolul clasic de CFO. Anterior, a fost CEO al Thomas Cook Group Airlines și, cel mai recent, CFO la Condor, unde a repoziționat cu succes compania. El îi succede lui Christian Rummel, care a părăsit FlixMobility.

“Cu Christoph Debus am reușit să câștigăm un expert remarcabil în industria mobilității și suntem foarte încântați să lucrăm cu el în viitor”, spune André Schwämmlein. “După ani de experiență în cadrul companiilor tradiționale de aviație, mă bucur că voi putea să mă concentrez nu doar pe transportul rutier și feroviar, ci și să contribui la modelarea viitorului unei companii atât de vizionare, sustenabile și emergente precum FlixMobility”, adaugă Christoph Debus.

Un nou consiliu executiv și un nou director financiar Jochen Engert, care a fondat compania împreună cu André Schwämmlein și Daniel Krauss și a condus-o în calitate de co-CEO, va trece în Consiliul de Supraveghere începând cu 1 aprilie, pe măsură ce FlixMobility finalizează schimbarea formei juridice din GmbH în SE. Președintele Consiliului de Supraveghere este Achim Berg.

“Sunt foarte mândru să știu că societatea este încă foarte bine poziționată și pe o cale orientată spre viitor la mai bine de zece ani de la înființare ei și în ciuda pandemiei. Noua structură va ajuta FlixMobility să definească viitorului mobilității”, a declarat Jochen Engert.

“Pe viitor, aș dori să contribui cu experiența mea de co-fondator și CEO prin intermediul Consiliului de Supraveghere și să mă asigur că Flix rămâne fidelă originilor sale și că vom continua să luăm deciziile strategice corecte.”

Digitalizarea călătoriei cu autocarul și experiența locală – o formulă de succes la nivel global Modelul de afaceri FlixBus se bazează pe o colaborare unică la nivel internațional cu companiile locale de transport. Astfel, FlixBus a dezvoltat cea mai mare rețea de autocare interurbane din Europa și a devenit al doilea cel mai mare jucător de pe piața din SUA. Recent, compania tech de servicii de mobilitate a anunțat începerea serviciilor în Brazilia și achiziționarea legendarei companii americane de transport Greyhound, în urma unei runde de investiții de finanțare de peste $650 milioane. În prezent, operatorul de servicii de mobilitate oferă curse internaționale directe din România din peste 100 de localități spre 14 țări din Europa

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*