FlixBus lansează conexiuni de vacanță spre cele mai populare stațiuni din Bulgaria

FlixBus reia cursele cu autocarul din și spre România FOTO: FlixBus
Autocar FlixBus FOTO: FlixBus

FlixBus anunță o nouă etapă de extindere a rețelei verzi din România și lansează o gamă largă de călătorii din București spre litoralul bulgăresc.

Începând cu 22 iulie, românii vor putea călători direct spre unele dintre cele populare destinații de vacanță din Bulgaria.

Șapte destinații de vacanță de pe litoralul Bulgariei, precum Sunny Beach, Nisipurile de Aur, Varna, Obzor, Burgas, Albena și Kavarna vor putea fi vizitate cu autocarele verzi.

FlixBus va pune la dispoziția călătorilor două curse, una pe timp de zi și una de noapte. Autocarele vor circula de 3 ori pe săptămână în sezonul estival până pe data de 5 septembrie.

Călătoriile pot fi deja rezervate prin intermediul site-ului sau aplicației FlixBus, cât și din agențiile de turism partenere FlixBus.

Pentru a relua operațiunile în mod sigur, operatorul de servicii de mobilitate a implementat măsuri stricte de igienă și de siguranță la bordul autocarelor sale. Astfel, toate autocarele sunt dezinfectate complet după fiecare călătorie. Controlul digital al biletului și prezența dezinfectantului pentru mâini în autocar sunt alte două proceduri care au fost implementate de către FlixBus.

Flexibilitatea în momentul rezervării este importantă pentru călători, iar  aceștia au posibilitatea de a-și modifica biletul cu până la 15 minute înainte de plecare.

Vacanță pe plajele din Bulgaria în mai puțin de 4 ore, fără mașină

Călătorii vor putea ajunge la cea mai apropiată destinație de pe litoralul bulgăresc, Varna, în mai puțin de 4 ore din București.

Cei care aleg o vacanță în stațiuni precum Nisipurile de Aur, Kavarna sau Albena, se vor putea bucura de priveliștea plajelor în jurul prânzului. În cazul conexiunilor de noapte, autocarele verzi ajung dimineața în Obzor, Sunny Beach sau Burgas, la timp pentru ca turiștii să se poată bucura de plajă și de mare.

În autocarele FlixBus, pasagerii au acces gratuit la Wi-Fi, cât și la portalul de divertisment care oferă posibilitatea a urmări filme, de a citi cărți electronice sau de a asculta cărți audio în timpul călătoriei.

„Am creat o ofertă cu o gamă largă de călătorii spre cele mai populare stațiuni de pe litoralul din Bulgaria. În acest an, am decis să oferim din timp posibilitatea de a efectua rezervări pentru ca toți cei care își plănuiesc vacanțele să poată lua în calcul și călătoria cu autocarul. Pasagerii pot opta pentru curse cu plecări atât pe timp de zi cât și de noapte, o soluție potrivită pentru turiștii care vor să economisească timp și bani. Oferind accesibilitate și flexibilitate, autocarele FlixBus reprezintă o alternativă sustenabilă la autoturismul personal pentru cei care vor să călătorească fără griji către destinția lor de vacanță”, a declarat Adrian Rășoiu,  reprezentant FlixBus România.

Îmbunătățirea conexiunilor între România și Bulgaria

În prezent, operatorul de servicii de mobilitate oferă curse internaționale directe spre 14 țări din Europa. Potrivit cifrelor FlixBus pre-pandemie, Bulgaria a fost a treia cea mai populară destinație de călătorie pentru românii care  călătoresc cu autocarul pe rute internaționale.

FlixBus oferă curse cu plecare din București și spre Sofia, o altă destinație populară de city-break pentru turiștii români.

Extinderea rețelei verzi spre stațiunile de pe litoral reflectă interesul crescut al pasagerilor pentru aceste destinații, mai ales în perioada de vară. În 2019, Sofia s-a aflat în top trei cele mai populare destinații pentru pasagerii care călătoresc autocarele FlixBus din România, după Budapesta și Viena. Printre noile conexiuni care vor fi adăugate din 22 iulie se mai numără încă trei alte orașe din Bulgaria – Ruse, Razgrad și Schumen.

Călătoria cu autocarul reprezintă una dintre cele mai sustenabile alternative de călătorie pe distanțe lungi. De exemplu, amprenta de carbon pentru o călătorie cu autocarul din București în Sofia este de până la opt ori mai redusă în comparație cu o călătorie cu avionul. Potrivit calculelor atmosfair, un pasager care călătorește cu autocarul pe această rută  va avea o amprentă de 10.9 kg/CO2 în momentul în care optează pentru autocar. În comparație, impactul asupra mediului crește la 27 kg/CO2 în cazul călătoriei cu trenul, la 57.7 kg/CO2 pentru călătoriile cu autoturismul și la 88.6 kg/CO2 dacă aleg călătoriile cu avionul.

Destinații europene importante precum Paris, München, Viena, Milano, Bordeaux sau Lyon sunt de asemenea deservite de compania care operează cea mai lungă rețea de autocare din Europa.

Pe măsură ce rețeaua FlixBus continuă să repornească în tot mai multe state din Europa, pasagerii vor avea la dispoziție multe alte destinații prin intermediul unei singure interconexiuni.

De la reluarea operațiunilor în luna iunie anul trecut, FlixBus a oferit în permanență curse din și spre România pentru a deservi pasagerii care au o nevoie reală de călătorie spre Europa.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*