FlixBus începe primele curse spre Grecia

FlixBus reia cursele cu autocarul din și spre România FOTO: FlixBus
Autocar FlixBus FOTO: FlixBus

Flix, compania travel-tech care oferă servicii de mobilitate accesibile și sustenabile, își continuă expansiunea în regiune și anunță primele curse spre Grecia. Începând din luna iunie, autocarele verzi vor opera ruta Sofia-Salonic, conectând Grecia la cea mai mare rețea de autocare interurbane din Europa.

Pasagerii din România vor putea călători spre Grecia cu o scurtă interconexiune în Sofia. Prin această extindere, Flix își aduce modelul de business cu focus pe mobilitate sustenabilă într-una dintre cele mai populare destinații de vară din Europa.

“În calitate de companie care inovează în domeniul mobilității la nivel global, misiunea noastră este de a oferi opțiuni de călătorie accesibile și sustenabile unui număr cât mai mare de persoane din întreaga lume. Cererea de mobilitate colectivă este în creștere, iar oamenii caută din ce în ce mai mult mijloace de transport accesibile. Grecia este o piață strategică cu un potențial ridicat pentru serviciile de mobilitate și suntem bucuroși să conectăm această regiune la rețeaua noastră europeană.”, a declarat André Schwämmlein, CEO al Flix.

Pasagerii din România vor avea la dispoziție 5 curse pe săptămână cu plecare din București spre Salonic, iar prețul biletelor pornește de la RON 89.98.Biletele pot fi deja rezervate pe site-ul FlixBus, în aplicație sau prin intermediul agențiilor partenere.

Noi opțiuni de călătorie pentru sezonul de vară: FlixBus conectează Grecia la cea mai mare rețea de autocare interurbane din Europa

Potrivit celor mai recente date Eurostat, Grecia este una dintre cele mai populare destinații din Europa pentruturiștii români, alături de Italia, Bulgaria, Ungaria și Austria.

“Ne bucurăm să putem oferi pasagerilor din România o alternativă de călătorie mai puțin poluantă comparativ cu mașina personală sau avionul pentru una dintre cele mai populare destinații de vară.  Extinderea rețelei Flix în Grecia confirmă faptul că există o cerere tot mai puternică pentru servicii de mobilitate digitale și accesibile, iar oamenii caută din ce în ce mai mult modalități sustenabile de a călători”, a declarat Adrian Rășoiu, reprezentantul Flix în România.

În 2022, într-un sezon estival record, de la 1 aprilie până la 30 septembrie, FlixBus a transportat peste 145 de mii de pasageri din România și Bulgaria. Pentru România, numărul călătorilor care au folosit autocarele verzi s-a dublat comparativ cu vara anului trecut.

Flix operează în 40 de țări, deservind în total peste 5.500 de destinații la nivel global. În 2022, peste 60 de milioane de pasageri din 40 de țări au folosit serviciile FlixBus, FlixTrain, Greyhound în America de Nord și Kamil Koç în Turcia. De la înființarea companiei, Flix a transportat aproape 300 de milioane de călători.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*