Firefox implineste 5 ani

Nu mai imi aduc aminte cind am incercat prima data Firefox, dar sunt convins ca a fost o versiune 1.x. Am trecut relativ usor de la Internet Explorer la Firefox si apoi am ramas aici.

A fost o perioada in care am folosit exclusiv Safari pentru Windows sau Chrome, dar de fiecare data m-am intors la Firefox. Motivul principal: add-on-urile. Sunt citeva care imi fac viata cu adevarat usoara. Nu am sa le insir pe toate, dar AdBlock, Echofon, Greasemonkey si XMarks sunt printre ele.

De cind am trecut la Mac, am folosit in proportie de 98% Firefox. Safari inca nu a disparut din Dock, dar il folosesc din ce in ce mai rar. In plus am ajuns sa utilizez editii beta imediat ce acestea apar pe piata. Acum am 3.6 beta 1. Nightly Tester Tools ma ajuta sa am toate add-on-urile compatibile cu ultima beta.

Care e istoria Firefox in versiunea ta?

Asta e, pe scurt, povestea mea despre Firefox. Browserul meu preferat implineste pe 9 noiembrie 5 ani. Petreceri si alte jucarele au loc cu ocazia asta.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

4 Comments

  1. Am inceput sa folosesc Firefox la scurt timp dupa ce a aparut si l-am folosit cu consecventa pe PC in proportie de 95%. De cand am trecut pe Mac, adica acum vreo 3 luni juma’, folosesc Safari in cea mai mare parte a timpului, pentru ca, din pct meu de vedere, se misca bine, nu mananca resurse si sunt multumit. Ce ma supara la Safari este ca nu se vad favicons in Bookmarks Bar. Ce ma supara la Firefox este ca dureaza indecent de mult pana se deschide (fata de Safari care este instant) si imi tine procesorul constant la 75-78C.

  2. si eu tot un 1.x am fost, cred…
    cand eram mic eram de-a dreptul obsedat de programe, cu jocurile nu eram niciodata la zi, dar cu programele…

    la inceput am folosit firefox, chrome, maxthon, si alte o gramada de dracovenii, pana am ramas la firefox.
    momentan folosesc atat firefox, cat si chrome.
    folosesc mai mult chrome pt ca merge si se incarca mai repede.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*