Ferestrele și soluțiile de protecție termică marca Velux pot reduce amprenta de carbon cu până la 50%

FOTO Total PR

Diminuarea amprentei de carbon, economisirea consumului de energie sau menținerea unei temperaturi confortabile în locuințe sunt aspecte relevante, cu precădere în sezonul cald. Temperaturile ridicate din timpul verii devin o constantă pentru câteva luni și pot genera provocări reale pentru cei care își petrec mult timp în locuințe. În acest context, VELUX România vine cu soluții de protecție termică, din materiale reciclate, care au o amprentă de carbon redusă cu 50%. Acestea sunt concepute pentru a reduce eficient căldura din interiorul locuințelor și au un impact semnificativ asupra consumului de energie.

Pe măsură ce temperatura crește, căldura din locuință poate afecta somnul, munca și activitățile de zi cu zi, iar oamenii caută soluții inovatoare pentru a-și menține camerele răcoroase. La o simplă căutare pe internet, se găsesc o varietate de soluții DIY (“Do It Yourself”). Cu toate acestea, multe dintre ele se dovedesc ineficiente, iar implementarea acestora poate duce la consecințe neplăcute, precum apariția mucegaiului, creșterea facturilor la energie electrică sau defectarea echipamentelor electronice, susțin specialiștii VELUX.

Reprezentanții VELUX declară, de asemenea, că cel mai bun mod de a menține o temperatură plăcută în locuință constă în prevenirea supraîncălzirii, prin ventilarea în primele ore ale dimineții și în perioadele răcoroase ale nopții pentru a reîmprospătarea încăperea.

“În cazul în care doriți să aduceți natura în interiorul casei, Colecția de rulouri VELUX Nature este soluția perfectă. Aceste rulouri nu numai că vă ajută să controlați lumina, dar sunt realizate în principal din materiale reciclate, având o amprentă de carbon cu 50% mai mică față de alte colecții. Inspirată de liniștea și armonia naturii, Colecția VELUX Nature vă permite să decorați interiorul cu nuanțe calme și plăcute”, spune Noémi Ritea, Director de Piață VELUX România și Moldova.

Rulourile sunt disponibile în 8 culori noi, inclusiv 4 opțiuni de blocare a luminii și 4 opțiuni semitransparente, care permit controlul cantității de lumină naturală care să pătrundă în casă.

Totodată, specialiștii VELUX recomandă utilizarea soluțiilor sigure și eficiente pentru a evita supraîncălzirea locuințelor. Astfel, acestea pot fi esențiale pentru ca proiectul “Do It Yourself” să transforme casa într-un mediu mai plăcut, fără a investi în metode care nu aduc rezultate satisfăcătoare.

Potrivit acestora, blocarea sau controlul căldurii care intră în casă poate fi o modalitate utilă pentru a obține o schimbare semnificativă. Astfel, rulourile VELUX reduc căldura radiantă cu până la 76% și mențin încăperile de la mansardă la o temperatură confortabilă chiar și în zilele toride de vară. Plasa transparentă permite trecerea luminii și menține vizibilitatea exterioară, iar roletele exterioare pot reduce căldura care intră prin ferestre cu până la 93%. Atât roletele exterioare, cât și rulourile oferă intimitate și protecție împotriva luminii directe a soarelui, iar montarea lor este mai ușoară decât recrearea unor metode mai puțin eficiente, confecționate acasă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*