Federația Patronatelor din Turismul Românesc are o nouă conducere. Dragoș Răducan preia ștafeta de la Mohammad Murad

Dragoș Răducan. FOTO Facebook Dragoș Răducan

Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) va fi condusă în următorii patru ani de Dragoș Răducan, până în prezent prim-vicepreședinte executiv al FPTR, care a fost ales în această funcție în cadrul Adunării Generale a organizației. Cu o experiență de peste 40 de ani în turism, Dragoș Răducan preia conducerea în urma retragerii omului de afaceri Mohammad Murad, unul dintre cei mai mari investitori în turism din țară.
Dragoș Răducan este doctor în științe, are studii de masterat în ecoturism, management agroturistic și alimentație publică și este profesor asociat la Universitatea Româno-Americană . Totodată, este antreprenor în turism, deține o companie de consultanță și management hotelier, operează un hotel pe litoralul românesc și are expertiză în consultanță, management și formare profesională.

“În numele federației, îi mulțumesc domnului Mohammad Murad, Președintele de Onoare al FPTR, pentru că a transformat organizația într-una dintre vocile importante din turismul autohton și că a reușit să pună federația la masa negocierilor cu reprezentanții guvernamentali pe teme ce țin de dezvoltarea turismului românesc. În urma discuțiilor constructive din cadrul acestei ședințe sunt convins că în noua formulă de conducere, împreună cu vicepreședinții și mai ales cu domnul Nicolae Bucovală, prim-vicepreședinte FPTR, antreprenor de anvergură și președinte al Organizației Patronale Mamaia – Constanța, alături de care am candidat astăzi, să continuăm în această direcție. FPTR reprezintă angajatorii din turismul autohton, iar guvernanții trebuie să țină cont de părerea oamenilor de afaceri atunci când reglementează domeniul în care aceștia își desfășoară activitatea. Trebuie create pârghii pentru sprijinirea mediului de afaceri în vederea dezvoltării și creșterea ponderii veniturilor turismului românesc în PIB ”, a menționat Dragoș Răducan.

În noul mandat, conducerea FPTR va fi de asigurată de oameni cu o vastă experință in turism :

Dragoș Răducan, Președinte FPTR

Nicolae Bucovală, Prim-vicepreședinte FPTR

Vicepreședinți :

Roxana Cojocea, Organizația Patronală de Turism Poiana Brașov

Lucian Stanciu, Organizația Patronală din Turism Deva – Hunedoara

Nicolae Bucovală, Organizația Patronală Mamaia – Constanța

Linica Stan, Organizația Patronală Mangalia

Andreea Șerban, Organizația Patronală Eforie

Adrian Stănciulescu, Organizația Patronatul National al Agențiilor de Turism

Virgil Stancu , Vicepreşedinte  Zona II (Sud-Est)

Ion Ionita, Vicepreşedinte  Zona III (Sud)

Ion Andrei, Vicepreşedinte  Zona IV (Sud-Vest)

Lucian Stanciu Gorun, Vicepreşedinte Zona V (Vest)

Roxana Cojocea, Vicepreşedinte  Zona VII (Centru)

Nicolae  Istrate, Vicepreşedinte  Zona VIII (București-Ilfov)

Federația Patronatelor din Turismul Românesc a avut un cuvânt decisiv de spus în definitivarea programului coaliției de guvernare la capitolul Turism, 18 din cele 23 de propuneri ale FPTR fiind preluate în Programul de Guvernare 2020-2024 și se află în curs de implementare.
În următorii 4 ani, pe lângă permanentizarea acordării voucherelor de vacanță pentru personalul bugetar, finalizarea legislației pentru înființarea și funcționarea OMD-urilor în România, reducerea taxelor si impozitelor pe forța de muncă, modificarea legislației drepturilor de autor, noua echipă de conducere a FPTR a precizat că obiectivul său principal este ca federația să fie permanent implicată atunci când se iau deciziile importante în turism, atât de autoritățile centrale, cât și de cele locale .

Federația Patronatelor din Turismul Romanesc (F.P.T.R.) este singura federație reprezentativă la nivel de sector de activitate “ turism, hoteluri, restaurante” având în componență angajatori care asigură venituri salariale pentru 37% din forța de muncă angajată în turism (73.752 salariați), și gestionează, într-o pondere covârșitoare, capital românesc, având și reprezentativitate la nivel național prin afilierea la Confederația patronală Uniunea Generală a Industriașilor din România (U.G.I.R.) .

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*