executia lui saddam

ultimele momente ale lui saddamam vazut imaginile cu executia. televiziunile romanesti s-au grabit sa arate momentul in are doi indivizi mascati ii puneau streangul de git lui saddam hussein. apoi un cadru in care cadavrul fostului dictator era infasurat intr-un cearceaf. euronews a preferat sa dea stirea seaca, fara imaginile executiei (mai tarziu a difuzat si cadrele cu sfoara de git), urmate de reactii ale unor necunoscuti.

gestul a fost simbolic, dar pripit. “saddam trebuia spinzurat pina de anul nou, pentru ca altfel erau sanse mari sa nu mai fie executat niciodata.” asta era parerea generala. nimeni nu credea ca totul se va intimpla insa atit de repede. executia a fost anuntata ca un meci de fotbal oarecare si fost urmata de te imaginile “golurilor” si de reactile “suporterilor”. eu inteleg legea irakului si prevederile legate de pedeapsa capitala, dar oare nu era mai bine ca unul ca el sa stea inchis pe viata? saddam nu se considera vinovat. ca orice alt dictator de altfel, el nu-si vedea greselile.

cred ca unul ca el merita sa moara in saracie si mizerie intr-o inchisoare, sa realizeze ce rau a facut. nu, asta nu i-ar mai fi adus inapoi pe cei care au fost torturati si ucisi. mai trist e ca inainte si dupa executie activistii intr-ale drepturilor omului s-au trezit sa ceara gratierea. unde erau astia atunci cind saddam hussein isi facea de cap in irak?

la citeva ore dupa executie a aparut si o stire referitoare la alta bomba detonata in irak. era evident ca disparitia lui saddam nu va opri macelul zilnic din irak si nici americanii nu se vor retrage de acolo mai repede.

imi aduc aminte de bucuria lumii intregi atunci cind saddam a fost gasit intr-o gaura de sobolan. nu am mai avut parte de aceeasi reactie acum, la executia dictatorului. singura diferenta intre povestea cu saddam si cea a lui ceausescu este ca irakieni ajutati de americani au facut din ea un spectacol media. atit…

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

3 Comments

  1. ce treaba am EU sau cel de langa mine cu saddam…ma doare in fund( metaforic) imi e indiferent….alte subiecte nu ai? ceva mai ADANC..ceva gandit de tine….ceva care sa lase mintea omului sa tanjeasca…nu subiecte de presa…..ca daca vroiam cumparam ziarele…dar tocmai de aia nu le cumpar…ca scriu numai prostii….ce vezi la TV si auzi la radio scrie si in ziare…….sa inteleg ca jegosul de saddam va ocupa o saptamana toate stirile ?

  2. subiectu asta e gandit de mine :) adik ceea ce vezi sunt gandurile mele nu sunt copiate de pe undeva…
    poate chiar o saptamana nu va ocupa, cel putin in media romaneasca. avem lucruri mai bune de facut. cum ar fi revelionu integrarii, artificii si primele zile in UE :)

  3. revelionul integrarii ? :)) oare exista oameni care chiar pun suflet in chestia asta ? sau e din nou ceva comercial…azi am vazut taxiuri in constanta cu stegulete ale UE….improvizatii ieftine..fuga dupa un trai simplist….un kitch penibil…alt gol in stomac mi-a lasat!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*