evoMAG: Peste jumătate dintre românii din mediul urban nu au un aparat de aer condiționat acasă

Mihai Pătrașcu, CEO evoMAG.

Peste jumătate (52%) dintre românii care locuiesc în mediul urban nu dispun de un aparat de aer condiționat acasă, potrivit unui sondaj realizat online pentru evoMAG. Dorința de cumpărare, însă, a crescut semnificativ în ultimul an, iar diversitatea oferită de producătorii de aparate de aer condiționat arată clar că aceste echipamente au devenit produse de necesitate tot mai accesate.

În primele 7 luni ale anului, vânzările de aparate de aer condiționat listate de evoMAG s-au dublat, față de aceeași perioadă a anului trecut.

În preferințele consumatorilor români, se distanțează brandurile/echipamentele din categoria B, pentru care sunt dispuși să plătească, în medie, 1.650 de lei. Prețul mediu al unui aparat de aer condiționat este cu circa 15% mai mare anul acesta, față de anul trecut.

„Faptul că 1 din 2 români din mediul urban nu are acasă un aparat de aer condiționat ne arată că există încă un loc mare de creștere a categoriei, cu atât mai mult cu cât cererea de astfel de dispozitive este din ce în ce mai mare, în această vară cu multiple recorduri de temperaturi ridicate.

În acest sezon, la evoMAG, am crescut stocurile, am extins gama de produse și am diversificat oferta prin includerea în site a mai multor branduri noi de aparate de aer condiționat, în special din categoria B, acolo unde există cea mai mare cerere în prezent”, spune Mihai Pătrașcu, CEO evoMAG, menționând că, odată cu avansul vânzărilor, au crescut și achizițiile de pachete de servicii de instalare a echipamentelor de aer condiționat, motiv pentru care evoMAG a activat, anul acesta, oferte de servicii de instalare și mentenanță.

Ce echipamente de aer condiționat preferă românii

Eficiente energetic – urmăresc, cu precădere echipamentele din clasa A+ și A++;

Cu o capacitate de 12.000 de BTU;

Cu funcție de încălzire și, eventual, ventilare și dezumidificare;

Să dispună de tehnologia Inverter, care permite controlul energiei consumate prin temporizarea și controlarea funcționării compresorului. Astfel, temperaturile dorite sunt atinse mai rapid, timpul de pornire este redus cu o treime, consumul este mai mic cu până la 30% și sunt eliminate fluctuațiile de temperatură;

Să poată fi conectate la Internet prin Wi-Fi;

Ușor de întreținut.

Pentru instalarea echipamentelor de aer condiționat, românii preferă achiziția de pachete de servicii care includ montaj autorizat, dar și kit-ul de instalare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*