evoMAG lansează oficial EVO – propria marcă de sisteme PC. Compania estimează o creștere de 50% a vânzărilor de sisteme PC în 2021

Mihai Pătrașcu, CEO EvoMAG

Vânzările de sisteme PC au crescut, anul acesta, cu peste 50%, pe fondul cererii mai mari pentru astfel de produse, ca răspuns la necesitatea de sisteme cu putere mai mare de calcul, în contextul muncii de acasă, dar și pe fondul evoluției pieței de gaming și a vânzărilor mai mari de jocuri.

 „Clienții evoMAG caută configurații mai sofisticate, cu dotări de ultimă generație și cu componente care înglobează ultimele tehnologii, ce permit sistemelor să aibă o putere de calcul din ce în ce mai mare. Totodată, au nevoie de sisteme care să le permită și desfășurarea muncii de acasă, dar pe care să le poată folosi și pentru entertainment și a rula cele mai noi jocuri apărute pe piață”, spune Mihai Pătrașcu, CEO evoMAG, menționând că aspectele nominalizate au condus la crearea propriei mărci de sisteme PC, EVO.

În prezent, peste 60% din sistemele desktop vândute de evoMAG sunt sisteme asamblate EVO, marcă proprie creată în prima parte a acestui an, ca parte a strategiei de dezvoltare a companiei. evoMAG comercializează 21 de tipuri de sisteme asamblate, cu configurații diferite, adresate, în special, gamerilor și nevoilor diferite ale acestora, ce țin de satisfacerea acestui hobby.

Sistemele asamblate marca EVO costă, în medie 7.000 de lei, prețurile variind între 1.999 de lei și 16.999 de lei.

Tehnologia și grafica jocurilor a ajuns la un nivel foarte avansat, lucru care face ca jocurile să fie mult mai interesante, dar și să necesite resurse mai mari și sisteme mai performante.

„Cele mai vândute sisteme desktop asamblate de specialiștii evoMAG sunt cele cu plăci video cu chipset RTX 3070, RTX 3080 și RTX 3090. Cu acestea, ne adresăm preponderent gamerilor pasionați, care accesează cele mai noi jocuri și își doresc o experiență de joc hi-quality, cu un FPS demn de jocurile de acțiune.  Urmează, dar cu un procent mult mai mic, clienții care fac proiectare sau care folosesc sistemele pentru puterea lor de calcul”, mai spune Mihai Pătrașcu, menționând că sistemele marca EVO sunt net superioare celor clasice ca putere de calcul, oferă o flexibilitate mai mare în actualizarea acestora pe viitor și arată foarte bine.

evoMAG estimează pentru anul acesta o creștere de 50% a vânzărilor de sisteme PC și vizează extinderea categoriei de sisteme PC asamblate cu mai multe modele, mai accesibile, în configurații diferite.

evoMAG livrează sistemele în 48 – 72 de ore de la primirea comenzii și asigură o configurare realizată de specialiști, care au expertiza necesară pentru asamblarea și testarea sistemelor asamblate marca EVO.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*