ENGIE Romania reînnoiește sprijinul oferit Crucii Roșii Române și donează gaz natural comprimat pentru vehicule

ENGIE, gaz natural comprimat pentru vehicule
ENGIE, gaz natural comprimat pentru vehicule

Comentariul boio.ro: Mă bucur că marile companii, care câștigă bani chiar mai mulți acum, când lumea e acasă și are nevoie de căldură și gaze, fac astfel de gesturi. Dacă tot ai venituri mai mari pe timp de criză, măcar să le întorci cumva în comunitatea care ți le oferă.


ENGIE Romania reînnoiește sprijinul oferit Crucii Roșii Române și se alătură IVECO România cu o donație de gaz natural comprimat pentru vehicule, necesar pentru a transporta alimente și materiale de strictă necesitate către instituții și persoane afectate de COVID-19 din întreaga țară. Aceasta se adaugă sprijinului financiar în valoare de 100.000 de euro, direcționat de ENGIE Romania către Crucea Roșie Română pentru achiziția de echipamente pentru cadrele medicale, precum și de aparate de ventilație sau materiale de strictă necesitate pacienților confirmați cu COVID-19.

Crucea Roșie Română va alimenta gratuit cu gaz natural comprimat două autovehicule IVECO DAILY la stația deținută de ENGIE Romania și situată în Bulevardul Preciziei, București. Organizația va putea transporta, folosind un combustibil alternativ prietenos cu mediul înconjurător, alimentele și materialele necesare în lupta împotriva COVID-19.

Gazul natural comprimat pentru vehicule este un combustibil mai puțin poluant decât combustibilii clasici (vehiculele cu gaz natural comprimat înregistrează cu până la 77% mai puține emisii de particule fine și emit cu până la 23% mai puțin CO2 decât motoarele pe benzină), este mai silențios și are o inflamabilitate mult mai redusă decât GPL-ul sau combustibilii clasici.

ENGIE Romania s-a alăturat luptei împotriva COVID-19 cu o donație în valoare de 250.000 de euro în sprijinul cadrelor medicale din prima linie și a pacienților afectați de virusul SARS-COV-2. Fondurile au fost direcționate către trei organizații: Crucea Roșie Română și Dăruiește Viața, în cuantum de 100.000 de euro fiecare, pentru achiziția de echipamente pentru cadrele medicale, precum și de aparate de ventilație sau materiale de strictă necesitate pacienților confirmați cu COVID-19. Alți 50.000 de euro au fost alocați pentru îngrijirea pacienților cu boli oncologice, externați din spitalele destinate exclusiv pacienților cu COVID-19 și pentru care HOSPICE Casa Speranței rămâne o alternativă pentru continuarea tratamentului a cărui lipsă le-ar pune viețile în pericol.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*