ELKOTech Romania anunţă lansarea Velop LINKSYS – primul sistem Wi-Fi modular complet pentru acasă

ELKOTech Romania, companie membră a grupului ELKO, specializată în distribuţia unei game largi de echipamente şi soluţii IT, anunţă lansarea de către Linksys® a soluţiei modulare Velop™.

Construit pentru a oferi performanţe ridicate, Velop este primul sistem Wi-Fi modular Tri-Band Mesh dedicat utilizatorilor de acasă. Fiecare nod Velop este constituit dintr-un dispozitiv Tri-Band AC2200 ce are rol de router, extender, access point și bridge. Astfel, soluţia permite ca necesităţile actuale și viitoare ale reţelei de acasă să fie acoperite integral încă de pe acum. Nodurile de reţea pot fi configurate separat, rapid şi simplu, prin intermediul unei aplicaţii compatibile iOS sau Android. Conexiunea dintre terminalul mobil utilizat pentru configurare şi nodurile Velop se realizează prin Bluetooth. După finalizarea procesului de instalare aplicaţia Linksys se poate folosi şi ca instrument de management al reţelei, utilizatorii putând configura conturile guest, seta parametrii de control parental sau prioritiza dispozitivele din reţea.

Linksys Velop Design
Linksys Velop Design

Velop este disponibil în trei variante de configurare, cu unul, două sau trei noduri, şi va fi disponibil în ofertele partenerilor ELKOTech Romania începând cu luna ianuarie.

“Această lansare subliniază motivul pentru care am cumpărat Linksys în 2013. Viziunea mea era să îmbunătăţim semnificativ performanţele reţelelor Wi-Fi. Linksys a fost mereu una dintre companiile pionier în dezvoltarea de produse de reţea pentru acasă. Am ştiut că această echipă poate inova şi dezvolta pentru o nouă experienţă Wi-Fi. Velop este o comuniune a performanţei, designului şi uşurinţei în folosire. Acesta reuşeşte să ofere ceea ce toţi utilizatorii şi-au dorit: o reţea wireless sigură şi performantă. Velop stabileşte noi referinţe ale industriei”, a declarat Chet Pipkin, Fondator şi CEO al Belkin International. 

Performanţă superioară: Combinația între Tri-Band şi Mesh

Linksys este prima companie ce combină specificaţiile Tri-Band cu avantajele tehnologiei Mesh, pentru a oferi viteze maxime de conexiune la Internet. Routerele şi range extender-ele tradiţionale, sau sistemele mesh dual-band modulare, nu garantează performanţe ridicate, viteza Wi-Fi fiind înjumătăţită atunci când se face trecerea de la un access point la altul. Acest fenomen este cunoscut sub numele de “bottlenecking effect”, iar utilizatorii nu se pot bucura de viteze mari oriunde în casă.

“Dacă plăteşti pentru un abonament lunar de 100 Mbps, te aştepţi să ai acea viteză în orice colţ al casei”, a declarat Justin Doucette, Senior Director of Product Management în cadrul Linksys.

Velop foloseşte tehnologia Tri-Band într-un mod dinamic pentru a determina parcursul optim de la modem și nodul principal la fiecare nod secundar, asigurând astfel viteze superioare indiferent de locaţia utilizatorului. Algoritmul dinamic de scanare a canalelor evaluează condiţiile unice ale mediului wireless, pentru a selecta cea mai potrivită bandă: cea de 2.4 GHz sau una dintre cele două de 5 Ghz. Alte sisteme Tri-Band modulare nu pot opera în configuraţii multiple mesh fără a suferi de “bottlenecking effect”, acest fenomen fiind cauzat de faptul că pentru a realiza comunicaţiile inter-nod se foloseşte o singură bandă de frecvenţă. Velop poate opera în multiple variante de mesh şi foloseşte toate cele trei benzi de frecvenţă pentru comunicarea inter-noduri şi intre acestea și client. Velop poate folosi de asemenea conexiunea Ethernet pentru link-urile inter-nod, fapt ce permite celor trei benzi wireless să comunice cu dispozitivele client mai îndepărtate, precum cele aflate la subsolul unei case sau în garaj. Combinaţia dintre tehnologiile Tri-Band şi Mesh face ca Velop să fie singurul sistem modular Whole Home Wi-Fi ce are capacitatea să transfere către dispozitivele client 100% din viteza wireless posibilă.

Premii şi specificaţii

Velop a câştigat deja premiul 2017 CES Innovation Award Honoree şi este unul dintre cei 11 finalişti intraţi în cursa câştigării premiului 2017 CES Last Gadget Standing. Produsul combină multiple noduri de reţea, fiecare dintre ele fiind constituit dintr-un dispozitiv mini-turn de doar 18 cm, având amprenta la sol cu 88% mai mică decât cea a unui router clasic. Orientarea verticală aduce cu sine şi beneficii în materie de performanţă, suplimentar avantajelor care decurg din designul modern. Cele şase antene sunt plasate în partea de sus şi la mijlocul unităţilor, unele dintre ele transmiţând semnalul sus şi jos, iar altele stânga-dreapta, pentru îmbunătățirea acoperirii wireless, inclusiv în casele cu etaj. Unităţile dispun şi de cable management, la bază aflându-se o cavitate specială în care sunt plasate porturile Ethernet şi cel de alimentare, plus un mini-sistem de prindere al cablurilor.

Uşurinţă în utilizare: Instalare simplificată

Aplicaţia Linksys, cunoscută anterior sub numele de Linksys Smart Wi-Fi, a fost complet regândită şi include acum un modul de instalare intuitiv şi performant, dedicat Velop. Întregul proces de instalare şi configurare se poate realiza prin accesarea acestei aplicaţii, conexiunea dintre sistem şi dispozitivele mobile creându-se prin Bluetooth. Acest tip de conexiune rezolvă o problemă critică ce apare atunci când este setată o nouă reţea wireless. Când utilizatorii îşi personalizează reţeaua wireless prin setarea unui nume, aceştia nu mai sunt sunt nevoiţi să închidă aplicaţia şi să reiniţializeze procesul de autentificare.

Aplicaţia include vizualuri animate şi instrucţiuni cu ajutorul cărora orice utilizator poate realiza instalarea nodului părinte, ce se conectează la modemul ISP sau la gateway, şi a nodurilor adiţionale.

Odată finalizat procesul de instalare, utilizatorii vor fi automat direcţionaţi către meniul principal al aplicaţiei. Acolo vor putea verifica conexiunea la Internet şi vor putea vizualiza toate dispozitivele conectate la Velop. Panoul de control oferă de asemenea accesul rapid la procesul de autentificare, la conturile guest, la funcţiile de control parental şi la modulul de prioritizare a dispozitivelor. Utilizatorii pot trimite rapid un email către prieteni cu numele reţelei şi o parolă de acces, pot bloca conexiunea la Internet a consolei de jocuri între anumite ore sau pot prioritiza Smart TV-ul din sufragerie doar pe perioada nopţii.

Aplicaţia Linksys funcţionează pe dispozitive iOS şi Android şi poate fi folosită pentru a configura o gamă largă de echipamente, inclusiv gamele Max-Stream™ şi Velop. Aplicaţia poate detecta automat tipul de echipament hardware prezent.

Linksys anunţă de asemenea semnarea unui parteneriat cu Amazon Alexa, pentru o experienţă completă. La lansarea oficială vor fi disponibile trei noi funcţionalităţi: pornirea sau oprirea conturilor guest, obţinerea userului şi a parolei pentru accesul guest şi afişarea credenţialelor pentru accesarea reţelei, acestea fiind de multe ori uitate de către utilizatori.

Velop oferă performanţe ridicate, combinând componente de ultimă generaţie cu un firmware inteligent, un software uşor de folosit şi funcţionalităţi de cloud. Printre cele mai importante caracteristici tehnice se numără:

 • Componente hardware – Velop foloseşte un procesor tip SoC (System on a Chip) de la Qualcomm, fiind primul produs de acest gen ce integrează modelul ARM Cortex-A7 716Mhz. Dispune de trei module radio Wi-Fi, unul de 2.4GHz şi două de 5GHz, două porturi LAN/WAN, 4GB memorie flash, 512MB memorie DDR 3 şi un modul Bluetooth 4.0/LE radio. Undele radio sunt propagate de 6 antene şi de amplificatoare de putere;
 • Dynamic Tri-Band – Fiecare nod Velop este compus dintr-un echipament Tri-Band AC 2×2 802.11ac Wave 2 cu tehnologie MU-MIMO ce poate atinge viteze de maxim 2200 Mbps. Prin folosirea unor algoritmi de detectare a căilor optime de realizare a transmisiei radio sistemul poate elimină efectul de reducere a vitezei de transfer regăsit în soluțiile tradiționale router – range extender;
 • Designul Modular Mesh – Fiecare nod poate fi interconectat cu altele prin intermediul unei reţele wireless sau prin portul Ethernet. Procesul de inter-configurare se realizează automat. Nodurile dispun de abilitatea de a alege cele mai bune rute pentru a transmite datele. În eventualitatea în care un nod de reţea pierde conexiunea, celelalte vor prelua funcţionarea în mod automat şi vor restabili conexiunea la Internet;
 • Selecţia dinamică a canalelor – Velop va scana dinamic canalale disponibile şi va selecta cele mai bune combinaţii de benzi de frecvenţă şi canale pentru a optimiza performanţa. Aplicaţia Linksys dispune de o funcţionalitate de identificare la cerere a canalelor radio optime pentru eliminarea congestionării cauzate de transmisii Wi-Fi simultane;
 • Configurarea sistemului – Aplicaţia Linksys, cunoscută anterior sub numele de Linksys Smart Wi-Fi, identifică în mod automat nodurile de reţea. Conexiunea dintre sistem şi terminalele mobile este realizată prin Bluetooth. Aplicaţia ghidează utililizatorii în timpul procesului de instalare, folosind animaţii vizuale ce explică în detaliu fiecare pas necesar instalării;
 • Tehnologia Spot Finder– Plasarea fiecărui nod este un proces critic necesar atingerii performanţelor maxime. În timpul procesului de instalare Velop va recomanda cea mai bună plasare a nodurilor Velop pentru ca latenţa să fie redusă şi pentru a maximiza puterea semnalului;
 • Velop este compatibil cu Amazon Alexa – dispune de o funcţionalitate vocala ce permite pornirea sau oprirea rețelei guest, cât şi solicitarea de credenţiale pentru accesul în rețeaua Wi-Fi;
 • Experienţă Wi-Fi fără întreruperi – Velop suportă o singură rețea principală, un sigur set de credenţiale admin, o singură interfaţă pentru management şi monitorizare şi o singură reţea guest. Astfel, echipamentele mobile precum smartphone sau laptop-uri vor putea face trecerea de la un nod la altul cât se poate de ușor, fără întreruperi de conexiune;
 • Prioritizare Airtime – Prioritizarea Airtime permite ca dispozitivele mai rapide să transmită date la viteze superioare, în timp ce dispozitivele mai lente nu vor afecta capabilităţile reţelei Wi-Fi;
 • Actualizări automate – Velop este conectat la un serviciu cloud ce va monitoriza în mod automat statusul firmware-ului şi îl va actualiza, pentru a menţine un nivel maxim de performanţă şi securitate. Combinaţia dintre actualizările de firmware și cele ale aplicaţiei Linksys vor conduce la dezvoltarea în timp de noi capabilități si performanțe. Unele sisteme Whole Home Wi-Fi necesită update-uri manuale de firmware, fapt ce poate conduce la deschiderea unor vulnerabilităţi de securitate. Velop permite oprirea procesului automat de update;
 • Pregătit pentru viitor – Tehnologiile incluse în Velop, inclusiv Tri-Band MU-MIMO, asigură compatibilitatea acestui echipament cu viitoarele aplicații și servicii ce urmează să apară pe parcursul anilor următori.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*