ELKOTech Romania anunţă disponibilitatea noului router Linksys WRT3200ACM

Linksys WRT3200ACM
Linksys WRT3200ACM

ELKOTech Romania, companie membră a grupului ELKO, specializată în distribuția unei game largi de echipamente IT și soluții integrate, anunţă disponibilitatea router-ului Linksys WRT3200ACM. Noul model vine dotat cu tehnologia Tri-Stream 160, devenind astfel cel mai rapid router dual-band de pe piață. De asemenea, modelul suportă tehnologia MU-MIMO, cu ajutorul căreia oferă concomitent conexiuni WiFi stabile către mai multe dispozitive. WRT3200ACM folosește o componentă software open-source, OpenWrt® sau DD-WRT®, ceea ce înseamnă că poate fi modificat și optimizat la nivel de operare, în funcție de modul de utilizare. Procesul de gestionare şi monitorizare al reţelei poate fi realizat de către utilizatori prin intermediul aplicaţiei Linksys Smart Wi-Fi , folosind orice dispozitiv mobil cu acces la Internet.

Noul router Linksys poate fi regăsit în ofertele partenerilor ELKOTech Romania începând cu luna noiembrie a acestui an.

“Linksys WRT a fost creat folosind componente și materiale de calitate, toate acestea transformându-l în cel mai performant şi mai rapid router wireless din clasa sa. Acest nou model dispune de avantajele oferite de tehnologiile MU-MIMO, oferind cele mai noi specificații AC wave 2, şi Tri-Stream 160 și se folosește de certificarea DFS pentru a utiliza canale WiFi lipsite de interferențe. De asemenea, am mărit frecvența procesorului la o valoare de 1.8 GHz, am adăugat o memorie DDR3 de până la 512 MB și am păstrat porturile eSATA și USB pe care fanii router-elor WRT continuă să le aprecieze”, a declarat Vince La Duca, product manager Linksys.

MU-MIMO

Linksys oferă cel mai extins portofoliu de soluții MU-MIMO, incluzând aici atât router-e, cât și echipamente de extindere a rețelei wireless. Noul WRT3200ACM extinde linia de produse MU-MIMO, reprezentând o soluție ideală pentru utilizatorii clasici sau IMM-uri. MU-MIMO (Multi-User, Multiple-Input, Multiple Output) este o tehnologie wireless 802.11ac Wave 2 de ultimă generaţie, ce are rolul de a îmbunătăţi performanţa generală şi eficienţa unei reţele Wi-Fi, dar şi de a oferi o lăţime de bandă dedicată dispozitivelor client compatibile MU-MIMO.

Tri-Stream 160

Spre deosebire de alte routere ce folosesc canalul de 80 MHz, noul WRT3200ACM este certificat DFS (Dynamic Frequency Selection), ceea ce îi permite să emită în banda de 5 GHz folosind canalul de 160 MHz. De exemplu, un router AC1900 folosește trei canale de 80 MHz, fiecare oferind o viteză de 433 Mbps. Astfel, rezultă o viteză finală de 1.3 Gbps.

În cazul lui WRT3200ACM, utilizarea a trei canale de 160 MHz (fiecare cu o viteză de 867 Mbps) generează o viteză de 2.6 Gbps.

Dynamic Frequency Selection (DFS)

Certificarea DFS este o dispoziție emisă de comisia federală de comunicații pentru toate sistemele radio ce emit în banda de 5 GHz. Implementarea ei are ca scop evitarea altor transmisii radio, considerate critice, precum radarele militare, meteo sau de aeroport. Certificarea DFS permite folosirea canalului de 160 MHz și crește numărul de canale disponibile la 80 MHz astfel încât WRT3200ACM să poată să emită într-un spațiu Wi-Fi exclusivist, lipsit de interferențe.

Suport open-source 

Datorită suportului open-source, WRT3200ACM permite modificarea completă a funcțiilor sale de rețea. Astfel, acesta poate fi configurat să se potrivească unor utilizări specifice, precum cele de gaming, securitate, utilizatori avansați /administratori IT sau aplicații comerciale.

Gaming

Se recomandă înlocuirea firmware-ul de bază cu unul simplificat, ce oprește servicii precum parental control sau cloud. Astfel, router-ul se va ocupa în principal de gestionarea traficului de date;

Permite setarea caracteristicii Advanced Routing, pentru obţinerea unei latențe mai mici.

Securitate

Permite construirea de VPN-uri, pentru a securiza transferurile de date;

Permite accesul la rețelele TOR;

Integrează un modul de detectare a intruziunilor în rețea.

Specialiști

Permite crearea unui server web;

Integrează un modul de analiză a traficului din rețea;

Permite realizarea de conferințe VoIP;

Realizează un management avansat al traficului din rețea.

Aplicații comerciale

Permite generarea de hot spot-uri;

Foloseşte WRT ca o platformă de dezvoltare bazată pe Linux.

Specificații

Standard WiFi 80211.ac (compatibil cu 802.11a/b/g/n);

Viteze de până la 2600 Mbps** pe canalul 5 GHz;

Viteze de până la 600 Mbps** pe canalul 2.4 GHz;

Dual-band 3×3 cu tehnologie Tri-Stream 160;

MU-MIMO;

Procesor ARM dual core la 1.8 GHz;

Memorie flash de 256 MB;

Memorie RAM de 512 MB DDR3;

Certificare DFS;

Patru porturi Gigabit LAN, 1 port Gigabit WAN;

1 x eSATA, 1xUSB 2.0;

1 x USB 3.0;

Server UpnP;

Patru antene externe.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*