Edy Chereji, director de comunicare UNTOLD & Neversea, afirmă că evenimentele sunt cele mai sigure locuri dacă participanții sunt testați sau vaccinați

Festivalul Untold. FOTO Untold

Edy Chereji, director de comunicare UNTOLD & Neversea, spune că evenimentele devin cele mai sigure locuri dacă participanții sunt testați sau sunt vaccinați împotriva COVID.

Organizatorii acestor festivaluri au anunțat că evenimentul test organizat în luna martie 2021, în Barcelona, cu 5.000 de participanți, a fost un real succes. Niciunul dintre cei prezenți la concert nu s-a infectat cu COVID-19, arată rezultatele oficiale ale studiului, prezentate de către organizatori. Toți participanții au fost testați cu test rapid la intrarea în incinta Arena Palau Saint Jordi. Oamenii s-au bucurat de concert, au putut dansa unii lângă alții, fără a fi obligați să păstreze distanțarea socială.

Organizatorii concertului au prezentat datele studiului și își doresc restartarea industriei atât de afectată de pandemie. Aceștia spun că dovezile arată că oamenii sunt în siguranță la un eveniment, dacă sunt vaccinați sau testați rapid, iar evenimentele trebuie să fie reluate în acest an. “Este mai sigur să fii la Palau Sant Jorgi decât să mergi pe stradă” a declarat unul dintre organizatorii concertului, Jordi Herreuela, cu privire la rezultatele studiului.

Pentru a intra în Arena Palau Saint Jordi, participanții au prezentat biletul pentru concert alături de testul negativ, folosind o aplicație care a fost special creată pentru eveniment. Toți au primit câte o mască din partea organizatorilor, pe care au purtat-o în sala de concert. 200 de specialiști au realizat cele 5.000 de teste rapide, în mai multe centre de testare create în diverse locuri. Accesul a fost permis exclusiv celor care au primit rezultat negativ, iar celor 6 persoane cu rezultat pozitiv fiindu-le interzis accesul la eveniment.
Alianța Cultură, Turism și Evenimente (ACTE), din care face parte și UNTOLD, a solicitat Guvernului României încă din luna martie 2021, reluarea activității pentru sectoarele grav afectate în baza unui plan de redeschidere care să includă printre altele și reluarea evenimentelor mari cu acces pentru persoane care fie sunt vaccinate, fie fac dovada anticorpilor, fie sunt testare la intrarea în spațiul de eveniment.

“Rezultatul acestui studiu vine să confirme ceea ce noi am spus încă de la începutul acestui an și anume că, în condițiile în care absolut toți participanții la un eveniment fie sunt testați, fie fac dovada anticorpilor, fie sunt vaccinați, evenimentele devin cele mai sigure locuri, unde riscurile de transmitere a virusului sunt eliminate la maximul posibil. Aș îndrăzni să spun că la ora actuală, ceea ce am propus noi cu reluarea activității pentru cei care sunt vaccinați, testați sau cu anticorpi, reprezintă cele mai ample măsuri de siguranță luate până în prezent! În plus, acei oameni, dacă nu s-ar afla la eveniment, ar fi inevitabil într-un alt spațiu public, fie la metrou, fie în parc, fie la piață, fie pe stradă, unde nu sunt testați și unde, în mod natural ar intra în contact cu alți oameni, favorizând transmiterea virusului. Pe când, participanții la evenimente ar fi din start testați, iar cei care ar fi depistați pozitivi ar fi conștienți de acest lucru și ar putea lua măsurile care se impun!” Edy Chereji , Director de Comunicare UNTOLD & Neversea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*