E.ON finanțează construcția unei școli pentru 240 de copii, într-un oraș grav afectat de cutremurul din Turcia

FOTO E-ON

Compania energetică E.ON, cu sediul în Essen, Germania, și angajații săi finanțează construcția unei școli primare în orașul turc Hatay, care a fost grav afectat de cutremurele devastatoare din februarie 2023. Imediat după producerea acestora, compania a lansat o campanie de strângere de fonduri la nivelul întregului grup, la care au participat mai multe unități E.ON și numeroși angajați. Noua clădire include opt săli de clasă pentru un total de 240 de copii din clasele primare și va fi finalizată până la începutul anului 2024. În plus, vor exista facilități pentru activități sportive și o grădină școlară. Filiala turcească EnerjiSA a E.ON și angajații acesteia au decis utilizarea sumei donate de peste 1,1 milioane de euro. Mediul atractiv al pieței a permis E.ON să prefinanțeze în mod semnificativ nevoile de finanțare pentru viitorul exercițiu financiar 2024, în timp ce necesarul de finanțare pentru 2023 a fost deja acoperit cu obligațiuni de 1,8 miliarde de euro în luna ianuarie.

Victoria Ossadnik, membru în Consiliul de administrație al E.ON SE, a declarat: „Dimensiunea enormă a dezastrului a afectat masiv mulți dintre clienții noștri, colegii și familiile acestora. Suntem cu toții foarte afectați de acest lucru. Prin construcția noii școli dorim să sprijinim familiile locale, făcând posibilă continuarea cursurilor pentru copii”.

Murat Pinar, CEO al EnerjiSA, adaugă: „Mulțumim E.ON și angajaților săi pentru ajutorul lor nebirocratic. Este extrem de important pentru familiile din Hatay și din celelalte localități distruse că, în viitorul apropiat, copiii lor se pot întoarce la școală. Acest proiect remarcabil se bazează pe o mare încredere reciprocă și consolidează legătura dintre companii”.

În teren, construcția școlii este coordonată și supravegheată de Fundația Sabanci, organizația non-profit a conglomeratului industrial și financiar turc Sabanci. Împreună, Sabanci și E.ON sunt acționarii principali ai societății mixte EnerjiSA.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*