Două startup-uri s-au alăturat Orange Fab și au fost integrate în portofoliul de parteneri Orange Business Services

Două startup-uri s-au alăturat Orange Fab

Orange anunță includerea în programul de accelerare Orange Fab a două noi startup-uri tech din zonele educație și Inteligență Artificială.

Cele două startup-uri, VBoard și Zevo Tech, au început colaborarea cu Orange Fab la finalul anului 2021 și, până în prezent, au beneficiat de mentorat tehnic și de business, acces la tehnologii și echipamente pentru implementarea cu succes a proiectelor pilot, soluții ce au fost integrate în portofoliul de servicii Orange Business Services.

Lansat în 2017, Orange Fab, primul program de accelerare și colaborare cu startup-urile implementat de către o corporație din România, are în total colaborări cu 36 de startup-uri alături de care s-au implementat peste 80 de proiecte, atât la nivelul întregii organizații Orange România cât și pentru clienți.

VBoard – platformă pentru susținerea educației în mediul online

VBoard oferă o soluție simplă și eficientă pentru predatul cursurilor în mediul online. Produsul VBoard reprezintă o tablă virtuală interactivă, cu un modul audio-video inclus, ce facilitează comunicarea în timp real între profesori și grupuri de elevi. Platforma este adaptată pentru a fi accesată de pe telefoane și tablete și este foarte ușor de accesat în școli datorită multiplelor integrări cu platforme dedicate predării online.

Zevo Tech – produse de automatizare în domeniul transcrierii, sintezei și prelucrării vorbirii și a limbajului

Zevo Tech dezvoltă tehnologii în domeniul transcrierii, sintezei și prelucrării vorbirii și a limbajului natural folosind algoritmi de Inteligență Artificială și Machine Learning. Zevo Tech este un startup pornit ca spin-off din Laboratorul de Cercetare Speech and Dialogue, din cadrul Universității POLITEHNICA din București, având în spate o echipă formată din profesori și cercetători doctori în inteligența artificială. Produsele Zevo Tech își găsesc utilitatea în domenii precum transcrierea conversațiilor și identificarea vorbitorilor, sintetizarea mesajelor din text în audio sau identificarea emoțiilor și sentimentelor din vorbire.

După  identificarea oportunităților și dezvoltarea unui plan comun de implementare, cele două startup-uri au primit acces la rețeaua de distribuție națională a Orange Business Services. Astfel, produsul VBoard va fi accesat de profesorii din cadrul școlilor client Orange Business Services, alături de platforma de management școlar 24Edu existentă deja în portofoliu și dezvoltată tot de către o echipă de antreprenori români. Aplicațiile dezvoltate de Zevo Tech sunt disponibile în portofoliul de servicii integrate Orange Business Services pentru clienții corporate, completând oferta de soluții puse la dispoziția companiilor de call center sau venind în întâmpinarea diferitelor nevoi de business ce presupun transcrierea, procesarea sau sintetizarea de vorbire.

Aplicarea pentru următoarea etapă de admitere în programul Orange Fab este deschisă toată luna mai, astfel antreprenorii interesați se pot înscrie accesând https://www.orangefab.ro/aplica/ până pe 31 mai 2022.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*