Dezamagit? Think again

Citesc articolul de pe mobilissimo despre Marile dezamagiri ale anului 2012 si m-am oprit la Apple Maps.

“Să lansezi un produs eşuat ca Apple Maps, să scoţi un iPad 4 atât de rapid după iPad 3 şi un iPad Mini pe care puteai să îl dotezi mai bine… acestea sunt greşeli strategice.”

Mi se pare ciudat sa numesti o aplicatie ca fiind marea dezamagire a unui an. Hai sa fim seriosi! O aplicatie? Pai exista si alte aplicatii de Maps in AppStore, inclusiv mult regretata Google Maps.

Nu-ti place o aplicatie? Ai o oferta variata de aplicatii gratuite (sau nu) care sa o inlocuiasca.

Sa scoti un iPad 4 e o greseala? Dar sa scoti 3 telefoane pe luna asa cum o face Samsung sau HTC nu e o greseala?

Cit despre device-urile Apple scoase in acest an, cred ca autorul articolului a uitat un iPad 1 sau un MacBook Air. La vremea aparitiei lor jucariile in cauza au fost criticate pentru ca nu aveau nici macar o camera sau se miscau f greu. Uite ca istoria ne-a aratat ca Apple a ajuns sa le vanda cu virf si indesat in defavoarea produselor concurentei. Nu numai ca s-au vandut, dar au creat si o piata pentru alte mizeriute cu Windows, respectiv Android care le copiaza.

Sa nu uitam de Final Cut Pro X care la lansare avea foarte multe lipsuri. Citeva luni mai tarziu Apple a adus in el tot ce lipsea si acum editorii video sunt multumiti.

Apple nu este compania produselor perfecte, ci a produselor unice, perfectate an de an.

6 Comments

 1. @Adrian:
  te citez “@Adrian M.: cine cumpara actiuni nu le cumpara pentru citeva luni, ci pe termen lung. ”
  Sper ca nu ai crezut ce ai spus…….

 2. @Adrian: numai ca Maps nu e unica (decat la nivelul erorilor…dar acum sunt carcotas :) ) Oricum, pana la urma si Apple greseste, iar Maps e o dezamagire asa cum bine ai zis si tu ca a fost si MobileMe! Important e ca fata de multi, se perfectioneaza dupa cum bine ai zis tu din nou!

 3. @Adrian: Acum ceva timp ti-am explicat cum sta treaba cu cotatiile actiunilor. Totul inseamna profit sau pierdere, nimic altceva. Nimeni nu cumpara actiuni “pe termen lung”. Tot atunci ti-am mai spus ca actiunile Apple sunt aberant de scumpe si ca nu este normal ca o companie din acest domeniu si care produce “5 chestii” sa fie cea mai valoroasa din lume. Planeta asta nu se invarte pe baza produselor Apple/Samsung/Google/etc. Planeta asta merge pe petrol, gaze, electricitate, industria masinilor, etc
  Asa cum a existat o supraevaluare a imobiliarelor, asa a existat si o supraevaluare a actiunilor Apple. Bula asta s-a spart – era si normal.

 4. @Andrei: discutam peste citiva ani. Apple a mai avut caderi spectaculoase si dupa lansarea iPhone 3G, la un an dupa primul iPhone. Atunci actiunile au scazut la mai mult de jumatate. Si uite ca si-au revenit si si-au marit valoarea de 8 ori in citiva ani.

 5. @Adrian: Sunt ferm convins ca pretul actiunilor Apple va oscila(de obicei se intampla asta…). E o chestiune de cerere si oferta. Nu te-ai intrebat niciodata de ce Apple a lansat iPad Mini tocmai in perioada asta? Sau de ce se tot zvoneste ca o sa lanseze in primavara un nou iPad Mini si un nou iPad? Simplu…tot la cotatiile bursei ajungem.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*