Dezamagit? Think again

Citesc articolul de pe mobilissimo despre Marile dezamagiri ale anului 2012 si m-am oprit la Apple Maps.

“Să lansezi un produs eşuat ca Apple Maps, să scoţi un iPad 4 atât de rapid după iPad 3 şi un iPad Mini pe care puteai să îl dotezi mai bine… acestea sunt greşeli strategice.”

Mi se pare ciudat sa numesti o aplicatie ca fiind marea dezamagire a unui an. Hai sa fim seriosi! O aplicatie? Pai exista si alte aplicatii de Maps in AppStore, inclusiv mult regretata Google Maps.

Nu-ti place o aplicatie? Ai o oferta variata de aplicatii gratuite (sau nu) care sa o inlocuiasca.

Sa scoti un iPad 4 e o greseala? Dar sa scoti 3 telefoane pe luna asa cum o face Samsung sau HTC nu e o greseala?

Cit despre device-urile Apple scoase in acest an, cred ca autorul articolului a uitat un iPad 1 sau un MacBook Air. La vremea aparitiei lor jucariile in cauza au fost criticate pentru ca nu aveau nici macar o camera sau se miscau f greu. Uite ca istoria ne-a aratat ca Apple a ajuns sa le vanda cu virf si indesat in defavoarea produselor concurentei. Nu numai ca s-au vandut, dar au creat si o piata pentru alte mizeriute cu Windows, respectiv Android care le copiaza.

Sa nu uitam de Final Cut Pro X care la lansare avea foarte multe lipsuri. Citeva luni mai tarziu Apple a adus in el tot ce lipsea si acum editorii video sunt multumiti.

Apple nu este compania produselor perfecte, ci a produselor unice, perfectate an de an.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

6 Comments

 1. @Adrian:
  te citez “@Adrian M.: cine cumpara actiuni nu le cumpara pentru citeva luni, ci pe termen lung. ”
  Sper ca nu ai crezut ce ai spus…….

 2. @Adrian: numai ca Maps nu e unica (decat la nivelul erorilor…dar acum sunt carcotas :) ) Oricum, pana la urma si Apple greseste, iar Maps e o dezamagire asa cum bine ai zis si tu ca a fost si MobileMe! Important e ca fata de multi, se perfectioneaza dupa cum bine ai zis tu din nou!

 3. @Adrian: Acum ceva timp ti-am explicat cum sta treaba cu cotatiile actiunilor. Totul inseamna profit sau pierdere, nimic altceva. Nimeni nu cumpara actiuni “pe termen lung”. Tot atunci ti-am mai spus ca actiunile Apple sunt aberant de scumpe si ca nu este normal ca o companie din acest domeniu si care produce “5 chestii” sa fie cea mai valoroasa din lume. Planeta asta nu se invarte pe baza produselor Apple/Samsung/Google/etc. Planeta asta merge pe petrol, gaze, electricitate, industria masinilor, etc
  Asa cum a existat o supraevaluare a imobiliarelor, asa a existat si o supraevaluare a actiunilor Apple. Bula asta s-a spart – era si normal.

 4. @Andrei: discutam peste citiva ani. Apple a mai avut caderi spectaculoase si dupa lansarea iPhone 3G, la un an dupa primul iPhone. Atunci actiunile au scazut la mai mult de jumatate. Si uite ca si-au revenit si si-au marit valoarea de 8 ori in citiva ani.

 5. @Adrian: Sunt ferm convins ca pretul actiunilor Apple va oscila(de obicei se intampla asta…). E o chestiune de cerere si oferta. Nu te-ai intrebat niciodata de ce Apple a lansat iPad Mini tocmai in perioada asta? Sau de ce se tot zvoneste ca o sa lanseze in primavara un nou iPad Mini si un nou iPad? Simplu…tot la cotatiile bursei ajungem.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*