De imprumut

E greu sa lucrezi pentru cateva minute pe un alt computer. Ti se pare ca nu merge nimic din ceea ce iti trebuie, d-apai sa fii nevoit sa nu ai computerul tau pentru citeva zile.

Din motive deocamdata inexplicabile, computerul meu merge doar pe anumite retele WiFi. Asa ca pina pe luni-marti am de ales sa folosesc un alt computer (un MacBook Pro de 13″, de imprumut) sau sa caut o retea WiFi care merge. Si cum varianta a doua imi da mai mlte batai de cap, am ales jucaria de 13 inch.

Marea problema este ca ii lipsesc anumite aplicatii pe care eu le folosesc zi de zi, asa ca sunt nevoit sa ma bazez mai mult pe Google Chrome si sa fac totul in browser. Nu am la indemana bookmark-urile mele si nici nu imi permit sa le aduc pe computerul altcuiva. Mi-am facut un folder de bookmarks cu pagini accesate zilnic ca sa nu stau sa le tastez de fiecare data, totusi.

Din fericire am Reeder pentru feed-uri RSS si Twitter for Mac instalate. Imi lipsesc insa citeva jucarii care imi faceau viata mult mai usoara. Printre ele este si Mac OS Mail. Folderele mele sunt atit de bine organizate si atunci cind primesc mailuri noi le categorisesc imediat asa ca nu trebuie decit sa raspund la ele si atit. Gmail e OK, dar nu suficient de bun.

Citeva utilitare mi-ar fi de folos. TextExpander si BetterTouchTool sunt cele mai importante. Stiu ca nu mi-ar fi foarte greu sa le instalez, dar nu vreau sa acaparez un computer pe care doar il imprumut pentru citeva ore pe zi. In plus, e mai mare bataia de cap sa ma apuc sa import setari si snippets de pe computerul meu.

Daca, in perioada asta, raspund mai greu la emailuri sau ma vezi ca le expediez in doar doua cuvinte, cauza este evidenta. La fel si cu Tweet-urile sau posturile de pe blog.

update: problema s-a rezolvat cu un PRAM Reset.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

3 Comments

 1. :( imi pare rau pentru problema ta. ai cumva idee de la ce a survenit problema?
  sau daca descoperi la un moment dat, te rog sa postezi cauza, ca sa nu patim si noi la fel.
  merci si bafta.

 2. @Lucian: inclin sa cred ca e o problema cu reteaua in cauza, nu cu laptopul meu. Presupun ca ar fi ceva legat de blocarea unui mac address. dar cum discutam de o retea corporate si cum luni este 4iulie si nimeni nu lucreaza, trebuie sa mai astept.

  update: nope, problema era de la mine. Am rezolvat-o cu un PRAM reset.

 3. @Adrian
  ma bucur sa aud ca ai rezolvat problema… intre timp am citit si ultimul tau post si mi-am dat seama ca totul e ok acum. Ca utilizator de MacBook Pro de aprox 4 luni, si cunoscand si apreciind stabilitatea si fiabiliatea produselor Apple, uneori ma speri cand aud cazuri de astea, dar e bine ca exista solutii.

1 Trackback / Pingback

 1. PRAM Reset pentru Mac | boio.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*