Cum ne apărăm de atacurile cibernetice: testare practică și soluții în timp real puse la dispoziție de Dendrio și Bittnet Training, la Romaero

FOTO Fabrica de PR

Securitatea cibernetică a devenit unul dintre subiectele esențiale, de interes major, ale perioadei prezente. Site-urile Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB), ale Guvernului, Ministerului Apărării sau ale Poliției de Frontieră și CFR Călători sunt doar câteva dintre instituțiile care au fost de curând ținta unor atacuri informatice ale organizațiilor de tip hacking, iar specialiştii în securitate cibernetică ai Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) au declarat că au blocat mii de astfel de acțiuni maliţioase asupra diferitelor tipuri de infrastructuri din România. Intensificarea și diversificarea acestora, ca parte a războiului informatic în urma conflictelor din Ucraina, necesită măsuri sporite de securitate, de preîntâmpinare și/sau rezolvare rapidă a consecințelor și blocajelor înregistrate în urma acestor tipuri de activități.

Pe fondul acestor evenimente, companiile Dendrio și Bittnet Training vor pune la dispoziție la evenimentul Black Sea Deffence, Aerospace and Security International Exhibition (BSDA), care va avea loc în perioada 18-20 mai 2022 la Romaero (https://www.bsda.ro/),  un laborator de testare practică și învățare creat de CISCO, pentru specialiștii din structurile speciale de apărare a statului, care se confruntă acum cu aceste tipuri de atacuri informatice.

„În contextul actual cu războiul de la graniță, care are o componentă puternic informatică, produsele și serviciile noastre oferă un mediu real de exersare și blocare ale acestor atacuri în timp scurt. În cadrul expoziției, Dendrio și Bittnet Training vor prezenta conceptul de Cyber Security in Defence, ca rezultat al competențelor de securitate deținute la nivel de Bittnet Group, iar specialiștii din structurile de apărare a țării, pe care îi invităm la standul nostru pentru a descoperi laboratorul de testare practică, au șansa să vadă ce se poate întâmpla într-un scenariu realist și să învețe metode de prevenție”, declară Cristian Herghelegiu, CEO Dendrio & VP Divizia de Tehnologie, Bittnet Group.

În cadrul acestei expoziții de echipament militar dedicate structurilor din sistemul de apărare al țării, companiile Dendrio și Bittnet Training, parte din Bittnet Group, cel mai mare integrator de soluții și programe de training din domeniul IT&C, vor oferi la standul 1752 din pavilionul C mai multe informații, inclusiv un demo care va avea loc într-o sală special amenajată pentru desfășurarea unei competiții de tip „Capture the Flag” (red team – blue team), pentru specialiștii în securitate cibernetică.

Aceștia vor avea ocazia să:

Afle mai multe informații despre importanța securității cibernetice a unei țări, în contextul particular actual, pornind de la prevenție, testare, experimentare și învățare aplicată.

Exerseze prevenția, în situații reale de război informatic, cu datele existente în prezent.

Ia parte la antrenamente pentru a fi la zi cu cele mai noi soluții tehnologice în materie de securitate cibernetică.

Se expună unui mediu real de atac cibernetic, prin probe practice, în cadrul competiției „Capture the Flag”, unde primesc provocări. Acestea se rezolvă accesând sistemele IT configurate în laborator și ajută la înțelegerea și aprofundarea tipurilor de atacuri cibernetice și a tehnologiilor de securitate CISCO ce protejează împotriva lor.

Vizitatorii standului au ocazia, de asemenea, să afle care e nivelul de securitate actual al companiei/instituției lor prin completarea unui chestionar realizat de inginerii Dendrio. Vor primi un raport de evaluare pe baza răspunsurilor oferite.

Cei care doresc să se înscrie pentru a participa la competiția „Capture the Flag” o pot face completând formularul de aici (https://www.dendrio.com/capture-the-flag-bsda-2022/)

Dendrio reprezintă reuniunea a trei companii de tehnologie cunoscute pe piața din România: Bittnet, Gecad Net și Crescendo. Dendrio a moștenit valorile, competențele, portofoliile și echipele unora dintre cei mai cunoscuți integratori de pe piața IT din România și dezvoltă mai departe business-ul de integrare din poziția de integrator de top pe piața de soluții IT&C. Dendrio implementează infrastructuri securizate. Bittnet Training este partenerul de training pentru industria de IT din România și dezvoltă proiecte educaționale privind formarea specialiștilor în Cyber Security și alte competențe tehnice.

Dendrio și Bittnet Training fac parte din Bittnet Group, un grup de companii listat la Bursa de Valori București din 2015, sub simbolul BNET. Cu o expertiză acumulată în 15 ani de activitate, compania Bittnet a fost inclusă în Top 1000FT, top realizat de către prestigioasa publicație financiară britanică Financial Times, printre companiile europene cu cea mai mare creștere. Doar alte patru companii românești au fost incluse în top, toate fiind în domeniul IT.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*