Cum am petrecut Codul Roșu fără Internet

Am mai scris despre cum să te pregătești de Codul Roșu de vreme rea și am făcut și un podcast pe tema asta. Merită să le recitești / asculți pentru că sunt la fel de actuale.

Vineri dimineață a fost Cod Roșu de viscol în județul Constanța. În zona unde stau eu era un Cod Portocaliu. Nu văd care era marea diferență între ele, dar cert este că de la ora 4 dimineața nu am mai avut curent electric. Afară ningea abundent și zăpada era viscolită. Suficient cât să ajungă la un strat de 1 – 1,5m pe alocuri.

Fără curent electric nu merge centrala termică pe gaz, așa că în casă a început să se facă din ce în ce mai frig. După 12 ore, temperatura a scăzut de la 23 Grade la 16 Grade Celsius. Am avut noroc că aveam chibrituri prin casă și am putut să pornesc aragazul. Apa a curs și ea cu presiuni din ce în ce mai mici până a

Ideea interesanta e alta: o bună bucată de vreme am avut baterie la laptop, baterie la telefon și o baterie externă. Am transformat telefonul într-un “Personal Hotspot” și m-am bucurat de viteza 3G de la Vodafone. Pentru câteva ore…

La un moment dat rețeaua 3G a căzut. Îmi imaginez că bateriile de la generatorul antenei 3G din zona mea au murit, așa că am rămas doar cu apeluri de voce și alea erau cu întreruperi. Același lucru s-a întâmplat și cu rețeaua Digi (folosesc un modem 3G).

Fără curent, fără apă, fără baterie la laptop și fără Internet pe telefon de la ora 10.00 la ora 16.00. Now What?

Ei bine, m-am apucat să citesc. Lucru pe care îl fac rar pentru că, de obicei, nu am timp. Apoi m-am apucat să fac curățenie pe birou și prin casă. Lipsa asta de Internet e mai productivă decât crezi :)

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*