Confirmare științifică: echipamentele de curățenie Miele elimină peste 99,9% dintre virusuri

Echipamente Miele

Considerat în mod tradițional sezonul curățeniei, primăvara începe la Miele cu o nouă confirmare a igienizării superioare pe care echipamentele dedicate o oferă utilizatorilor. În urma unui studiu științific, realizat de Universitatea de Științe Aplicate Albstadt-Sigmaringen, mașinile de spălat vase, cele de spălat rufe și uscătoarele au primit sigiliul de aur în protecția împotriva virusurilor, în timp ce stația de călcat Fashion Master a primit sigiliul de argint, fiind singurul produs de acest tip din categorie care primește această distincție.

Sigiliile sunt atribuite doar acelor produse care, în urma testărilor, elimină cel puțin 99,9% dintre virusuri, printre care SARS-CoV-2, gripa și cele din clasa Norovirusurilor, extrem de contagioase.

Programe de spălare ce anulează virusurile

În cazul mașinilor de spălat rufe Miele, acest nivel de igienizare este obținut prin intermediul programelor „Hygiene” și „Intensive”, ce utilizează apă la o temperatură de peste 70 de grade Celsius. În cazul SARS-CoV-2, acesta devine inovensiv inclus în urma programelor de tip ECO, ce economisesc energie. Rezultatele sunt confirmate și în cazul uscătoarelor, precum și a maşinilor de spălat rufe ce includ programele „PowerWash” și sistemul automat de distribuire a detergentului în 2 faze – „TwinDos”. Mai mult, programul dedicat rufelor din bumbac, combinat cu cel pentru persoanele cu diferite alergii, „AllergoWash”, pot elimina peste 99,9% dintre virusuri la o temperatură de doar 60 de grade Celsius.

„Aceste noi teste reconfirmă igiena superioară și protecția împotriva virusurilor pe care le conferă și mașinile de spălat vase Miele”, explică Olaf Dietrich, director de management al diviziei de mașini de spălat vase Miele.

Astfel, sigiliul de aur a fost conferit modelelor ce utilizează UltraTabs sau inovația PowerDisk. Cea din urmă oferă și un nivel superior de confort, în combinație cu funcția AutoDos, ce pulverizează automat cantitatea de detergent necesară igienizării veselei și tacâmurilor, în funcție de programul selectat și gradul de murdărire detectat.

Igienizare prin călcare

În premieră, testele Universității Albstadt-Sigmaringen au demonstrat că eliminarea virusurilor poate fi obținută și prin simpla călcare a hainelor, cu ajutorul stației de călcat cu abur Fashion Master Miele. Sunt suficiente 5 secunde de utilizare localizată a aburului generat de fierul de călcat (setarea 3) pentru ca 99,9% dintre virusuri să fie anihilate. Același rezultat este generat și de steamer, concomitent cu eliminarea cutelor de pe haine.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*