Compania românească CryptoDATA va lansa în stratosferă echipamente pentru a testa comunicarea globală encriptată Voice Over Blockchain Protocol

TailPath foloseste tehnologii blockchain pentru a securiza datele, FOTO TailPath
Tehnologii blockchain. FOTO TailPath

Un balon meteo va fi lansat pe data de 09.07.2020, la o altitudine de 110.000 ft (aproximativ 33.000 m), de lângă orașul Buzău. Această lansare face parte dintr-un efort continuu al echipei CryptoDATA de a trimite în spațiu o rețea de sateliți ce implementează o nouă formă de comunicare criptată și securizată cu ajutorul tehnologiei blockchain.

Proiectul poartă numele de GLOBAR și este o nouă rețea globală ce are ca scop comunicarea și transferul de date între device-urile utilizatorilor. Lansarea balonului meteo reprezintă primul pas și este făcută pentru a testa atât echipamentele de la sol, cât și echipamentele aeriene. Acesta este un test preliminar înainte de lansarea pe orbită joasă a primului satelit de test, în februarie 2021. La acest proiect CryptoDATA colaborează atât cu compania românească Autonomous Flight Technology, cât și cu companiile americane Momentus și SpaceX.

CryptoDATA este o companie cu capital 100% românesc și este un pionier în dezvoltarea tehnologiilor blockchain. Una dintre cele mai inovative invenții este reprezentată de tehnologia de comunicare criptată VOBP (Voice Over Blockchain Protocol). Acest protocol este în prezent implementat în dispozitivele IMPulse K1 și WHIM Laptop. Aceste dispozitive sunt, la momentul actual, cele mai sigure dispozitive criptografice, destinate publicului larg. Unicitatea device-urilor este oferită de cheia fizică de criptare ce este deținută de utilizator, oferindu-i acestuia securitate și descentralizare prin arhitectura blockchain.

Ovidiu Toma, CEO al companiei CryptoDATA, dezvăluie câteva detalii despre întregul proiect și ne explică cum funcționează și cum ne vor ajuta aceste tehnologii:

“Proiectul GLOBAR reprezintă cel mai important asset al companiei noastre. Aceste ecosistem este de fapt o rețea descentralizată de comunicare securizată prin tehnologia blockchain. Pe scurt, reprezintă un nou internet ce poate fi folosit de toată lumea fără restricții sau aprobări.

Punctul forte al acestei tehnologii este protocolul de comunicare dezvoltat și patentat de CryptoDATA, VOBP (Voice Over Blockchain Protocol). Această tehnologie este acum implementată, testată și adaptată pe dispozitivele adresate publicului larg IMPulse K1 Smartphone și WHIM Laptop.

Până acum, acest protocol s-a dovedit a fi impenetrabil și cu o viteză de comunicare extraordinar de mare. Din acest motiv dorim să construim o rețea globală care să aibă la bază acest protocol. Facem lansarea balonului în acest moment pentru a testa calitatea semnalului, viteza de transfer și acoperirea dispozitivelor. Dacă echipamentele trec testele în februarie 2021, împreună cu companiile Momentus și SpaceX, intenționăm să trimitem primul satelit de test în orbita joasă a Pământului (L.E.O).

Din punctul nostru de vedere, rețeaua GLOBAR va oferi omenirii mobilitate, flexibilitate și securitatea în domeniul comunicațiilor și transferului de date”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*