Compania românească CryptoDATA Tech a lansat aplicația Wispr pentru comunicare criptată și securizată

Compania românească CryptoDATA Tech a lansat aplicația Wispr

Prima aplicație pentru comunicare criptată și transfer securizat de fișiere, dezvoltată în România, a fost  lansată de către compania CryptoDATA Tech și este disponibilă gratuit în Google Play și App Store.

Compania românească CryptoDATA Tech, ce activează în domeniul tehnologiei, vizând în special dezvoltarea soluțiilor de securitate cibernetică, definitorii pentru siguranța comunicării în mediul digital, vine în sprijinul utilizatorilor individuali și corporate cu o soluție nouă, inovatoare și complexă de comunicare securizată și criptată.

CEO CryptoDATA, Ovidiu Toma:  Prin lansarea aplicației  Wispr, dezvoltată integral în România, ne dorim să atragem atenția asupra importanței securizării transferului de informații, protecției datelor cu caracter personal și, de asemenea, ne propunem să educăm publicul larg despre importanța conceptului de “intimitate digitală”.
Misiunea CryptoDATA este de a transforma o tehnologie disponibilă exclusiv companiilor mari și instituțiilor guvernamentale într-o tehnologie accesibilă utilizatorului obișnuit prin intermediul  dispozitivelor noastre criptate precum smartphone-ul IMPulse K1 și laptopul BASM, iar de acum cu o aplicație gratuită disponibilă atât în Google Play, cât și App Store.

Echipa CryptoDATA a dezvoltat în România o nouă soluție software de comunicare criptată pentru utilizatorii de dispozitive smart nesecurizate, soluție care a fost lansată în piață sub forma unei aplicații de mesagerie instantă, disponibilă gratuit în Google Play și App Store.

Având în vedere faptul că în prezent menținerea intimității digitale a devenit o provocare complexă în contextul în care furnizăm constant date personale prin intermediul dispozitivelor smart proprii către companii și furnizori terți de servicii, aplicația Wispr reprezintă prezentul și viitorul comunicării securizate. Mesajele text, apelurile audio sau video și transferurile de fișiere sunt complet securizate și criptate.

Cele mai importante beneficii furnizate de aplicația Wispr către utilizatorii din întreaga lume sunt următoarele:

Securitate integrală a datelor:

Wispr este o tehnologie de ultimă generație care asigură transmiterea de mesaje și transferuri de fișiere securizate în orice moment.

Criptare prin tehnologia Blockchain:

Transmiterea, efectuarea și primirea de mesaje text sau audio, apeluri audio sau video și transferurile fișiere sunt criptate prin intermediul protocolului VOBP (Voice Over Blockchain Protocol) dezvoltat și patentat de compania românească CryptoDATA Tech.

Aplicație gratuită:

Aplicația Wispr este disponibilă gratuit în Google Play și App Store.

Deși inițial aplicația Wispr a fost dezvoltată în exclusivitate pentru dispozitivele smart securizate ale companiei CryptoDATA, smartphone-ul IMPulse K1 și laptopul BASM, aceasta reprezintă o soluție accesibilă și, în special, flexibilă destinată comunicării securizate intercompany, facilitând atât schimbul de mesaje audio, text și transfer securizat de fișiere, cât și efectuarea de apeluri voce, video și teleconferințe prin dispozitivele smart obișnuite.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*