Compania de tehnologie DigiSinergy investește 450.000 de euro, dublu față de anul trecut, în dezvoltarea de noi produse și soluții de automatizare și digitalizare pentru IMM

Natalia Lepădatu. FOTO Clear Communications

DigiSinergy, companie tech care dezvoltă soluția InvOn, aplicație de procesare automată a facturilor, anunță investiții de 450.000 de euro în 2022, dublu față de anul trecut, ca parte a planului de extindere la nivel internațional și de dezvoltare de noi produse și soluții destinate IMM-urilor, răspunzând, astfel, nevoilor de digitalizare accelerată a acestora.

„Vom dubla valoarea investițiilor în 2022, față de anul trecut. Creșterea vine pe un fond favorabil, generat de o cerere mai mare în piață de soluții noi care accelerează digitalizarea în mediul de business. Ne vom concentra, anul acesta, pe dezvoltarea de soluții complete pentru IMM-uri, ERP (soft de gestionare a resurselor interne) și CRM (soft de gestionare a vânzărilor) cu multiple automatizări, procesare facturi cu roboți preprogramați, hyperautomation, integrarea tehnologiei RPA (Robotic Process Automation) în cât mai multe produse dezvoltate anterior, în încercarea de a răspunde cât mai bine necesităților companiilor, cu accent, în principal, pe reducerea pierderilor și a cheltuielilor, concomitent cu maximizarea vânzărilor”, spune Natalia Lepădatu, cofondator DigiSinergy.

În dezvoltarea noilor produse și servicii, DigiSinergy va pune accent pe utilizarea de tehnologii reziliente, agile și elastice, pentru a putea răspunde nevoilor urgente ale IMM-urilor. De asemenea, extinderea paletei de produse este în acord cu principalele tendințe ale industriei:

„Cloud platforms” – a stat la baza deciziei companiei de a dezvolta, pentru anumite produse, și o variantă cloud, cu arhitectură modulară, adresată companiilor mici;

„Decision Intelligence” a ghidat DigiSinergy în crearea de rapoarte utile și relevante pentru antreprenori în procesul de decizie;

„Hyperautomation” este o tendință care determină compania să aibă o abordare holistică a proiectelor, care implică o digitalizare completă, fără nevoia de a implica resurse umane pe fluxul de lucru.

„Chiar dacă nevoia de digitalizare este tot mai mult conștientizată în rândul companiilor, iar acestea alocă bugete în creștere în proces, ne așteptăm la un boom în domeniul digitalizării IMM-urilor în momentul în care vor putea fi accesate fonduri europene pentru a susține investițiile în această direcție. Nevoia există în piață, este stringentă, dar lipsa resurselor de capital amână investițiile în acest domeniu. În România procesul de digitalizare este doar reactiv, în cele mai multe situații. Este nevoie de educație antreprenorială și financiară pentru a avea o abordare proactivă, orientată către o gândire pe investiții”, mai spune Natalia Lepădatu.

Nivelul redus al competențelor digitale, rezistența la schimbare și birocrația sunt principalii blockeri în adopția soluțiilor digitale în companiile din România.

Acesta este și unul dintre principalele motive pentru care strategia DigiSinergy pentru 2022 prevede extinderea la nivel internațional, pe piețele în care viteza de adopție a noilor tehnologii este una accelerată.

Pe lângă soluția InvOn, DigiSinergy are în portofoliu produse în completare ce degrevează companiile de task-uri repetitive și le eficientizează costurile, precum CashOn, pentru automatizarea procesului de flux de numerar, care centralizează informații pentru o imagine clară în deciziile manageriale, și StockOn, care permite monitorizarea automată a stocurilor, produselor, termenilor de garanție, expirării și poate genera automat comenzi de aprovizionare etc.

DigiSinergy se află în discuții cu mai mulți clienți din vestul Europei și SUA pentru implementarea soluțiilor dezvoltate, fructificând o tendință în rândul companiilor din aceste regiuni de a automatiza deciziile pe fluxul operațional ce nu necesită implicare umană și sunt repetitive. Un rol important în proces îl are inteligența artificială, care învață din acțiunile umane, creându-se reguli ce, ulterior, îmbunătățesc rata de precizie a deciziilor.

Despre DigiSinergy

Compania de tehnologie DigiSinergy este parte a grupului Producton, ce își propune să pună în piață produse inovatoare, digitale, disruptive, care vor crea o sinergie cu utilizatorii, pentru a spori performanța afacerilor.

Între soluțiile dezvoltate de DigiSinergy se numără aplicația InvOn, de tip Robotic Process Automation, care folosește inteligența artificială pentru procesarea automată a facturilor. InvOn prelucrează facturile primite pe hârtie, ca PDF-uri, transmise prin portal sau email, indiferent de numărul de pagini, de numărul de linii factură sau forma acestora. Integrarea imediată cu ERP, DMS, ECM etc. creează fluxuri de lucru extrem de eficiente, care pun la dispoziția companiilor informații esențiale și bine structurate.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*