Code Editor pentru Mac

Una dintre dilemele pe care o am de cind am trecut la Mac se refera la alegerea unui editor de Cod bun. Stiu ca teoretic poti sa faci asta si cu TextEdit, dar am nevoie (ocazional) de functii mai avansate.

Developerii pentru Mac au facut si aici o treaba excelenta. Gasesti o gramada de aplicatii care te ajuta sa editezi cod.

Pe PC foloseam Notepad++ care mergea foarte bine si era gratuit. Pe Mac am gasit si testat 3 aplicatii diferite, excelente, care NU sunt gratuite.

Nu intru in descrieri amanuntite, dar am gasit TextMate si BBEdit ca fiind foarte asemanatoare. Pe de alta parte, Coda are functii avansate si te ajuta sa editezi cod cu fisierele pe care le ai deja pe server.

Tu ce ai alege sau ce folosesti: Un editor de cod simplu, care sa iti ofere usurinta in munca si o interfata lipsita de briz-briz-uri, sau un “visual candy” care sa arate bine si sa aiba functii avansate de FTP Client?

Ai alternative la variantele expuse de mine mai sus? Listeaza-le in comentarii!

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*