Citroen a inventat ochelarii care te ajută să scapi de răul de mișcare

Povestea asta cu răul de mașină mă “distrează” de când eram mic. La vremea aia, soluția era simplă: o pastilă de emetiral și scăpai de probleme.

Acum, teoretic e și mai simplu. Pentru copii există acadele care previn răul de mișcare, iar pentru adulți există pastile care pot fi luate cu o seară înainte, cu o oră înainte sau în timp ce mergi cu mașina. Doar că nu toate au efectul dorit.

Citroen, da acel Citroen… cu mașinile, au inventat o pereche de ochelari care te ajută să scapi de răul de mișcare. Soluția este cel puțin ingenioasă: simulează un orizont printr-un lichid colorat și “înșeală” astfel mintea purtătorului care nu mai e deranjată de faptul că nu are un echilibru.

“How do they work ? – Put on the glasses as soon as you experience the initial symptoms. – After 10 to 12 minutes, the glasses enable the mind to resynchronise with the movement perceived by the inner ear while the eyes were focused on an immobile object such as a smartphone or a book. – Take the glasses off and enjoy the rest of your journey”, spun inventatorii. 

Ochelarii se cheamă “SEETROEN” și costă 99 Euro. Sistemul este explicat în video de mai jos.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*