Cititorii au cuvântul: Cum suplinim lipsa mufelor de pe MacBook Pro. Idei de dongles sau hub-uri USB-C

Porturile USB-C (Thunderbolt 3) ale unui MacBook Pro
Porturile USB-C (Thunderbolt 3) ale unui MacBook Pro

E clar! De când cu noul MacBook Pro de 13 inch Apple ne-a anunțat mai mult sau mai puțin oficial că nu are de gând să mai facă laptopuri cu alt tip de mufe pentru o vreme. Noul MacBook Pro de 13 inch vine în 2 variante: una cu 2 și una cu 4 mufe USB-C (Thunderbolt 3). OK, și o mufă jack pentru căști. Mă și mir cum a supraviețuit.

Unde e Pro-ul din MacBook Pro?

La un MacBook Air situația este și mai simplă. Ai doar 2 mufe USB-C și atât. Nici nu vreau să mai intru în toată povestea cu renunțarea la conectorul MagSafe.

Sincer, cred că un MacBook Pro (cel puțin cel de 16 inch) avea loc destul și pentru un slot de SD card, poate chiar și un USB normal, un HDMI, așa cum vezi la un iMac Pro.

Există și avantaje în această abordare: poți să încarci computerul pe orice parte și, teoretic, poți să folosești orice încărcător USB-C de pe piață în caz de urgență.

În aceste condiții, avem nevoie de dongles și de hubs care să suplinească lipsa de porturi.

Dongle sau hub?

Întrebările sunt simple:

  1. Preferi un dongle (mufă singulară, pe cablu) sau un hub (o cutiuță cu intrare USB-C și multiple porturi pe partea cealaltă)
  2. Care sunt mufele esențiale, fără de care nu poți să lucrezi pe un MacBook Air/Pro?

Eu mă gândesc, în primul rând, la un conector USB normal, SD-card pentru descărcat imagini de pe un card SD și o mufă Ethernet. Lasă un comentariu pe blog sau pe Pagina de Facebook boio.ro.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*