Certificate global, Axis anunță noile camere cu protecție împotriva exploziilor, destinate utilizării în zonele cu risc crescut

Axis anunță noile camere cu protecție împotriva exploziilor

Axis Communications, lider global în echipamente video de rețea, a anunțat la nivel internațional lansarea a două noi camere cu protecție împotriva exploziilor, concepute să monitorizeze zonele largi și care permit alerte automate de fiecare dată când se detectează foc sau fum. Camerele sunt ideale pentru aplicațiile de protecție a sănătății, siguranței și mediului (HSE) din spațiile potențial inflamabile, dispunând de certificare Ex la nivel global.

AXIS XPQ1785 este o cameră PTZ care permite supravegherea completă a fiecărei situații. Camera oferă o rezoluție de 1080p cu zoom optic de 32x și unghi continuu de panoramare la 360° și până la 200°/secundă. AXIS XFQ1798 este o cameră fixă echipată cu un senzor puternic de imagine de 4/3″ și extrem de sensibil la lumină, care oferă o rezoluție superioară de 4K la 30 fps. Ambele modele beneficiază de 5 ani de garanție și sunt fabricate din oțel inoxidabil (316L) cu certificare de Clasa I/II/III Divizia 1 și Zona 1, 21, IIC și IIIC la nivel mondial, fiind destinate utilizării în zonele periculoase (în conformitate cu standardele NEC, CEC, IECEx, ATEX și alte standarde). Camerele au încorporat un sistem de alertă la detectarea fumului care monitorizează încontinuu mediile potențial inflamabile pentru depistarea oricăror semne de fum sau foc și pot trimite alerte dacă detectează foc sau fum, ajutând astfel la protejarea personalului, prevenirea și limitarea daunelor.

Caracteristicile principale includ:

  • Certificări Ex la nivel mondial;
  • Sistem analitic de alertă la detectarea fumului;
  • Funcționare între -60°C și 60°C (între -76°F și 140°F);
  • Versiune fixă cu rezoluție de 4K la 30 fps;
  • Versiune PTZ cu rezoluție de 1080p și zoom optic de 32x.

Aceste camere robuste cu protecție împotriva exploziilor ajută la monitorizarea de la distanță a proceselor de producție, astfel încât personalul să nu mai fie trimis în mediile cu potențial explozibil cu acces restricționat decât dacă este absolut necesar. Deoarece camera este conectată direct la rețeaua de alimentare electrică (110-230 VAC) și la rețeaua de comunicare (Ethernet + port SFP pentru cablu din fibră optică/cablu coaxial), nu mai este necesară o sursă de alimentare suplimentară. Aceste modele de camere vor fi disponibile prin intermediul rețelei de distribuitori Axis în perioada următoare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*