CEO-ul OPPO Tony Chen a participat virtual la IFA 2020, alăturându-se Qualcomm pentru a sublinia importanța implementării 5G la nivel global

Noi telefoane de la OPPO.

Fondatorul și CEO-ul OPPO, Tony Chen, a participat astăzi la ediția specială a conferinței virtuale IFA 2020, care are loc în Berlin și în cadrul căreia a susținut un discurs legat de colaborarea companiei OPPO cu Qualcomm dar și de continuarea acestui parteneriat având în vedere dorința comună a ambelor părți de a accelera dezvoltarea produselor 5G la nivel global.

„OPPO și Qualcomm au dezvoltat pe parcursul anilor un parteneriat de lungă durată care se bazează pe încredere având în vedere colaborarea în dezvoltarea multiplelor modele de smarpthone-uri, dar și produse din alte domenii. „Anul acesta am lansat câteva smartphone-uri și echipamente 5G bazate pe tehnologie Qualcomm Smapdragon atât la nivel european cât și global pentru a oferi utilizatorilor mai multe produse și experiențe 5G. Cu siguranță OPPO va continua parteneriatul său cu Qualcomm pentru a promova utilizarea largă a produselor 5G la nivel global.” a declarat Tony Chen.

Planurile OPPO de consolidare a parteneriatului cu Qualcomm pentru accelerarea utilizării 5G la nivel global

În perioada tranziției de la tehnologie 3G la 4G, OPPO și Qualcomm au dezvoltat un parteneriat solid care a rezultat în lansarea multor modele de smartphone-uri foarte apreciate de către utilizatorii din întreaga lume. În același timp, cele două companii au continuat extinderea pe piețele internaționale pentru a oferi cele mai bune produse, servicii și experiențe către cât mai mulți utilizatori din diferite țări și regiuni.

În 2018 când tehnologia 5G era la început, OPPO a fost prima companie care s-a alăturat inițiativei Qualcomm, „5G Pioneer Initiative”. Astfel, în mai 2018, OPPO și Qualcomm au prezentat primul apel video 5G, acțiune care a marcat importanța explorării viitorului 5G.

În februarie 2019, în cadrul MWC, colaborarea dintre OPPO și Qualcomm a făcut posibil primul livestream Weibo care utiliza o rețea 5G ce rula pe un smartphone, demonstrație care a arătat că apelurile rapide cu o latență scăzută și care utilizează rețeaua 5G sunt o realitate. În aprilie 2019, OPPO a lansat versiunea 5G a gamei Reno care este echipată cu procesorul Qualcomm Snapdragon 855 în Europa, devenind astfel primul smartphone 5G comercial. După aceea, OPPO a lansat cu succes mai multe modele 5G din seriile Find X și Reno cu procesoare Qualcomm Snapdragon, oferindu-le utilizatorilor din întreaga lume cea mai inovatoare experiență 5G, inclusiv pentru video, fotografie și jocuri.

În 2020, parteneriatul dintre cele două companii s-a extins și prin dezvoltarea unor routere 5G și ceasuri smart. Cele două companii au lansat o gamă variată de produse smart echipate cu procesoarele Qualcomm Snapdragon.

Mai mult decât inovație: OPPO colaborează cu partenerii pentru a crea un ecosistem de conectivitate inteligentă

Pe parcursul discursului său, Tony Chen a subliniat faptul că „5G este o direcție fundamentală când vine vorba de drumul OPPO spre inovație”. În calitate de pionier și un promotor al 5G, OPPO are multiple avantaje în industrie datorită unei strategii bazate pe avansul în materie de tehnologie și investițiile făcute în R&D pentru setarea standardelor 5G, patente, produse și explorarea noilor aplicabilități ale 5G. OPPO va continua să mențină parteneriate strânse cu parteneri globali care au același scop și anume, accelerarea dezvoltării produselor, a standardelor și a tehnologiei 5G.

OPPO a înregistrat deja peste 3,000 de propuneri ce fac referință la standardele 3GPP ceea ce poziționează compania ca unul dintre cele mai influenți producători de smartphone-uri în setarea standardelor 5G. Până în iunie 2020, OPPO a patentat peste 3,100 de familii de aplicatii pentru patente și a declarat peste 1000 patente 5G standard la Institutul European de Standardizare în Telecomunicații.

OPPO a lansat deja o serie de smartphone-uri 5G, printre care se numără și seriile Find X2 și Reno 4, care se încadrează în diverse categorii de preț și nevoi ale utilizatorilor. Mai mult, OPPO combină cunoștințele din domeniul 5G, VR/AR și IoT pentru a explora noi aplicabilități ale rețelelor 5G cum ar fi VR/AR-ul sau jocurile 5G în cloud, dar și pentru a realiza noi produse precum router 5G și OPPO Watch. Astfel, OPPO își propune să ofere utilizatorilor săi o experiență completă și integrată.

Pentru a promova și mai mult comercializarea la nivel global și adopția tehnologiei 5G, 74 de operatori s-au alăturat OPPO în cadrul proiectului ”OPPO 5G Landing project” care dezvoltă tehnologii, produse și servicii 5G. Toate aceste colaborări au ca scop oferirea celei mai bune experiențe 5G pentru consumatorii din întreaga lume.

Era conectivității inteligente este în plină expansiune, iar OPPO va continua să investească în domenii precum 5G, AI, AR și big data. Având „Benfen” ca valoare principală, compania respectă întotdeauna normele și reglementările în vigoare atunci când dezvoltă business-ul la nivel global. Mai mult, pentru a asigura cel mai bun rezultat, OPPO lucrează alături de liderii industriei care sunt interesați și deschiși în privința inovației în materie de 5G. Astfel, OPPO și partenerii săi oferă utilizatorilor săi experiențe rapide, convenabile și innovative și vor colabora pentru a construi un ecosistem al conectivității inteligente și incredibil de rapide.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*