Ce vrei de la OS X 10.10?

WWDC incepe luni si sunt sanse mai mari ca Apple sa se concentreze pe OS X mai mult decit pe iOS. Dupa un redesign, care a lasat userii usor dezamagiti, pentru iOS 7 este posibil ca iOS 8 sa aduca doar imbunatatiri minore.

OS X pe de alta parte ar putea sa vina cu un design cu totul nou si cu functii noi.

Ma intreb daca nu cumva e timpul sa nu existe un 10.10, ci direct un OS 11. Stiu ca au aparut deja bannere cu X-ul si ca OS X suna mai cool decit OS XI.

La capitolul design, pot spune ca sunt multumit cu felul in care arata OS X 10.9.

Tu ce vrei de la noul OS X? Incep eu cu niste idei:

– iCloud in loc de Home Folder. Evident, asta se leaga de un iCloud mult mai ieftin. Mi-ar placea sa stiu ca (aproape) tot ce am pe computer are un back-up pe iCloud si ca pot sa fac restore pe un alt computer la fel cum fac pe iPhone.

– Un fel de Control Center unde sa am setarile de baza mereu la indemana.

– Tweet universal – sa-mi ia poza selectata sau pagina deschisa in orice browser si sa o trimita pe Twitter direct din Notifications Center.

– Menu Bar mai customizabil. Acum folosesc Bartender pentru asta, dar mi-ar placea sa am control mai mult.

– iTunes nu e rau deloc, dar cred ca mai e de lucru la anumite aspecte si la rapiditatea cu care se incarca diferitele pagini din iTunes Store.

– iMessage mai bine integrat in sistemul de operare si fara bug-uri cind vine vorba de Yahoo Messenger. Eventual sa aiba si Facebook Chat si WhatsApp incorporat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

4 Comments

  1. Utilizez prea rar OS X ca sa-mi pot forma o parere despre subiect.

    In schimb, as dori sa scoata un MacBook Pro mai ieftin. Asa poate as reusi sa-mi formez o parere :)

  2. Cel mai probabil nu se va schimba in 11.
    Din cate stiu eu, X-ul simbolizeaza faptul ca OS-ul este construit pe baza tehnologiilor dezvoltate la NeXT si a relatiei stranse cu UNIX, nu neaparat sub forma cifrei romane.

    In rest, as aprecia un management mai bun al resurselor, desi este deja cu mult peste Windows. Sper in continuare la un update gratuit catre noul OS si de ce nu, o versiune de MacBook Pro la un pret ceva mai accesibil…

    Realist vorbind, la pretul actual, iti poti cumpara 2 laptopuri asemanatoare ca si configuratie, dar pe care nu poti rula OS X…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*