cultura populara spune ca trebuie sa fie 10-12% din valoarea notei de plata. eu cam asa las.
nu o data, insa mi s-a intimplat sa se uite urit ospatarul la mine cind cei 12% i s-au parut prea putin. desi serviciul lui fusese sub medie…
am avut parte si de reactia inversa: i-am zis omului multumesc cind i-am dat banii si m-am ridicat. asta e semnul “nescris” ca nu astept restul. si chelnerul imi tot repeta sa stau sa-mi dea restul…
vorba bancului.. “noi sa fim sanatosi…”
“cultura populara ” era la noi in Romania ..aici e cu totul altceva in mom in care lasi > tip 20 %
nu 10- 12
bafta
Da,asa stiam ca este in SUA 10% din cat consumi.La noi(romani) nu e asa.La noi fiecare cum poate.Cred ca unii lasa bacsis de frica.Ii lasa chelnerului cativa bani in plus, indiferent daca servirea a fost sau nu buna, sa nu care cumva sa fie umilit prin localul respectiv.
Cel mai mult stiu ca am lasat bacsis, aprox 10 ron, la o consumatie de 50, din cauza ca eram intr-o graba destul de mare.20% nu e chiar rau in Romania nu?Cati bani ar face ai nostri daca ar fi asa toata lumea…
Si eu stiu ca in Romania de-obicei bacsisul se invarte pe la 10% din valoarea notei, dar in America sunt mai mult decat sigura ca e de 20%. Nu stiu daca ai vazut cateodata la restaurant ca langa nota apare si valoarea pe care ar trebui sa o lasi ca bacsis. E cam asa:
18% = …. suma (probabil 18% este daca nu esti multumit)
20%= …. suma
Mai nou am vazut la home-depo (parca asa ii zice la magazinul ala cu unelte) ca ai un fel de calendar cu toate valorile pana la 100 usd si cat e 20% din ele, ca sa stii sa lasi bacsis (probail nu toti stiu sa socoteasca:)))