ce bacsis lasi?

cultura populara spune ca trebuie sa fie 10-12% din valoarea notei de plata. eu cam asa las.

nu o data, insa mi s-a intimplat sa se uite urit ospatarul la mine cind cei 12% i s-au parut prea putin. desi serviciul lui fusese sub medie…

am avut parte si de reactia inversa: i-am zis omului multumesc cind i-am dat banii si m-am ridicat. asta e semnul “nescris” ca nu astept restul. si chelnerul imi tot repeta sa stau sa-mi dea restul…

vorba bancului.. “noi sa fim sanatosi…”

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

3 Comments

 1. “cultura populara ” era la noi in Romania ..aici e cu totul altceva in mom in care lasi > tip 20 %
  nu 10- 12
  bafta

 2. Da,asa stiam ca este in SUA 10% din cat consumi.La noi(romani) nu e asa.La noi fiecare cum poate.Cred ca unii lasa bacsis de frica.Ii lasa chelnerului cativa bani in plus, indiferent daca servirea a fost sau nu buna, sa nu care cumva sa fie umilit prin localul respectiv.
  Cel mai mult stiu ca am lasat bacsis, aprox 10 ron, la o consumatie de 50, din cauza ca eram intr-o graba destul de mare.20% nu e chiar rau in Romania nu?Cati bani ar face ai nostri daca ar fi asa toata lumea…

 3. Si eu stiu ca in Romania de-obicei bacsisul se invarte pe la 10% din valoarea notei, dar in America sunt mai mult decat sigura ca e de 20%. Nu stiu daca ai vazut cateodata la restaurant ca langa nota apare si valoarea pe care ar trebui sa o lasi ca bacsis. E cam asa:
  18% = …. suma (probabil 18% este daca nu esti multumit)
  20%= …. suma
  Mai nou am vazut la home-depo (parca asa ii zice la magazinul ala cu unelte) ca ai un fel de calendar cu toate valorile pana la 100 usd si cat e 20% din ele, ca sa stii sa lasi bacsis (probail nu toti stiu sa socoteasca:)))

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*