CC Trust Group lansează în România o divizie de business în domeniul energiei inteligente

Claudio Cisullo. FOTO Fabrica de PR

CC Trust Group, o afacere de familie fondată și deținută de antreprenorul elvețian Claudio Cisullo, a intrat în sectorul de eficiență energetică cu o franciză în domeniul clădirilor inteligente.

Activând sub umbrela CC Trust Smart Energy Group, compania și-a asigurat drepturile exclusive în cadrul Uniunii Europene pentru o franciză inovatoare specializată în servicii de optimizare a consumului de energie electrică în clădiri. Într-un context în care trendul spre “clădiri smart” este evident, creșterea accelerată a prețurilor la energie din ultima perioadă a intensificat nevoia pentru soluții și servicii care să ducă la reducerea consumului de electricitate.

În prezent, franciza în domeniul eficienței energetice dezvoltă cu succes operațiuni în Orientul Mijlociu, având la activ peste 850 de proiecte finalizate. Serviciile propuse pornesc de la înregistrarea datelor referitoare la consumul de electricitate, realizând analiza, optimizarea și execuția programelor de reducere a consumului de energie electrică pentru ansambluri mari de clădiri ce includ edificii guvernamentale, spitale, hoteluri, clădiri mari de birouri, centre comerciale și complexuri rezidențiale. Prin implementarea măsurilor inteligente de eficientizare a consumului de electricitate se obține o reducere a cheltuielilor cu 20 – 40% per clădire, și o creștere simultană a valorii implicite a acesteia.

Pentru lansarea acestei inițiative în Europa, CC Trust Group a ales România, a 6-a economie a Uniunii Europene. Fondatorul și proprietarul CC Trust Group, Claudio Cisullo este de altfel un investitor cu experiență pe piața din România. El este fondatorul și Președintele Chain IQ Group, furnizor de servicii de achiziții indirecte activ la nivel global, cu peste 250 de angajați în România, proprietarul și Președintele grupului de investiții concentrat pe sectorul imobiliar local, ACC Investments, Președintele Consiliului de Administrație al principalului dezvoltator de proiecte imobiliare ”green” din România, One United Properties și membru al Board-ului Ringier Holding Group, principala companie media europeană prezentă și la nivel local.

Există o nevoie urgentă pentru eficiența energetică a clădirilor în Uniunea Europeană și în România

Potrivit Agenției Internaționale pentru Energie, clădirile sunt responsabile pentru aproape 30% din consumul de energie la nivel global și produc aproape 15% din emisiile directe de CO2, în prezent emisiile generate de clădiri atingând cel mai ridicat nivel din istorie, aproximativ 10 Gigatone (Gt). În consecință, performanța energetică a clădirilor poate contribui în mod semnificativ la reducerea emisiilor de CO2, cu atât mai mult în contextul deficitului global de resurse energetice și al creșterii vertiginoase a prețurilor en-gros la combustibilii lichizi folosiți pentru încălzire (kerosen, păcură), la gaze naturale și curent electric, ca urmare a războiului din Ucraina.

Sectorul construcțiilor din UE este cel mai mare consumator energetic unic din Europa, absorbind 40% din energie, iar aproximativ 75% din clădiri sunt ineficiente din punct de vedere energetic.

În ceea ce privește România, sectorul clădirilor acoperă aproximativ 45% din consumul total de energie. Pentru atingerea obiectivelor și țintelor de eficiență energetică stabilite prin documentele de strategie națională și europeană, fondul local de clădiri are nevoie de o performanță energetică sporită. Spațiile administrației publice, clădirile educaționale și cele comerciale însumează circa 75% din consumul nerezidențial de energie, fiecare cu 20-25% din total (arată un studiu Energy Efficiency Group pentru Asociația Română pentru Promovarea Eficienței Energetice).

Având în vedere aceste niveluri slabe de eficiență energetică, atât la nivel european cât și local, implementarea rapidă de soluții moderne, care și-au dovedit randamentul în eficientizarea consumului de energie, înseamnă un pas înainte în decarbonizarea stocului de clădiri, unul dintre obiectivele pe termen lung ale UE, conform Directivei UE 2018/844 privind performanța energetică.

CC Trust Group

CC Trust Group este o afacere de familie fondată în 1997 de către antreprenorul și investitorul elvețian Claudio Cisullo, prezent în topul 300 al celor mai bogați oameni din Elveția. Sub conducerea sa, ca Președinte al Grupului, compania a investit, dezvoltat și administrat afaceri de succes atât în Elveția cât și la nivel internațional. Portofoliul său cuprinde companii și participațiuni în domenii precum biotehnologie, farmaceutice, servicii profesionale pentru afaceri, imobiliare, tehnologii, aviație privată și activități de petrecere a timpului liber.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*