Cât de sigure sunt cazinourile online?

Cazino online. FOTO pokerstarsnj.com
Cazino online. FOTO pokerstarsnj.com

Vedem tot mai des – la TV, în presa scrisă, online, la radio, outdoor – reclame ce ne îndeamnă să păşim în lumea distracţiei din cazinourile online, unde avem mai multe avantaje decât în cele clasice, offline. Amatorii de jocuri de acest gen au însă parte de siguranţă suficientă, în condiţiile în care totul se întâmplă la distanţă – transfer de date personale şi mai ales transfer de bani? Operatorii din industrie ne asigură că da, mediul este la fel de sigur precum cel al tranzacţiilor bancare sau cu acţiuni.

Platformele de cazino online, ca şi cele de internet banking sau trading online, sunt mari “consumatori” de tehnologie de ultimă generaţie, în sensul că implementează rapid orice noutate în domeniu, odată ce aceasta a fost îndeajuns de bine testată, desigur. Se poate spune că aceste domenii ajută mult cercetarea şi inovaţia în tehnologie, prin finanţarea permanentă.

Dacă în cazinourile clasice se investeşte mai degrabă în supraveghere (tot cu ajutorul tehnologiei), în cazinourile online sunt multe elemente ce trebuie asigurate, de la protecţia jucătorilor şi a tranzacţiilor până la funcţionarea corectă a mecanismelor şi chiar până la validarea normelor de responsabilitate socială (software care să poată detecta automat eventuale derapaje)

Poate cel mai recunoscut brand pentru investiţiile în securitate în zona de jocuri online este PokerStars. Când accesezi o astfel de platformă, toate comunicaţiile între computerul tău şi serverele lor sunt evident criptate.

“Este important de menţionat faptul că, strict vorbind, criptarea în sine nu garantează secretizarea datelor. De exemplu, un site care transmite cărţile proprii ale tuturor jucătorilor către toţi jucătorii de la masă nu este un site sigur, indiferent de metoda de criptare aleasă. De aceea am investit mult efort pentru a construi un sistem sigur şi un set de politici adecvate”, spun specialiştii de la PokerStars.

Astfel, fiecare detaliu este luat în serios, de la momentul de download de software şi până la securitatea în timpul jocului. Există un număr de caracteristici ale transmisiei de date care garantează securitatea jocului în sine.

“Clientul nostru de poker foloseşte protocolul standard TLS. În momentul actual utilizăm o cheie RSA 2048-bit, care conform RSA este suficientă până în 2030. Şi din moment ce facem update la cheile de cifrare ale serverelor noastre o dată la trei luni, putem spune că siguranţa oferită este deplină. Suportăm următoarele cifruri: AES128-SHA (128 bit) şi DES-CBC3-SHA (168 bit)”, mai spun cei de la PokerStars.

În cazinoul online PokerStars, securitatea vizeaza şi autentificarea. Dincolo de parolă, ca măsură adiţională există un PIN ce trebuie introdus pe o tastatură virtuală care apare pe ecran. De fiecare dată când doreşti să te autentifici în contul tău, numerele îşi vor schimba poziţia. Astfel, este imposibil pentru majoritatea softurilor keylogger să înregistreze locul în care dai click şi pe ce butoane apeşi. Vei evita de asemenea să fii victimă în cadrul unor operaţiuni de tip phishing.

Cazino online. FOTO pokerstarsnj.com
Cazino online. FOTO pokerstarsnj.com

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Matematic este imposibil casa sa piarda.
    Implementarea software este mai ieftina decat implementarea reala…iar de protejare … practic protejeaza banii care vin spre ei asa ca interesul e cam al lor. E cam ca la banci … (nu ca la o banca unde s-au sters din greseala back-up-urile)
    Iar softul …cred ca e facut in anii 60 vezi pokerul care arata negru /alb cu punctuletul in colt. Sau hackerii rusi cu degetul pe buton care prin casca ziceau omului buton sa apese cand trebuie ca sa castige. Practic e acelasi soft cu alta interfata…. banii pleaca la fel…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*