CarPlay

Momentul acela cind incepi sa-ti urasti masina ca nu e compatibila cu CarPlay :)

Apple a anuntat CarPlay, jucaria aia care se numea pina mai ieri iOS in the Car. E simplu: iti conectezi telefonul prin cablul USB la masina si pe un touch screen display special gandit vei putea sa vezi multe dintre functiile telefonului sau sa controlezi anumite aplicatii, inclusiv Siri.

Volvo si Mercedes au anuntat si chiar au aratat cum va fi CarPlay.

Update: avem si un video de la Mercedes. E ciudat felul in care a fost montat, totusi…

Ideea asta imi aduce aminte de un moment pe care l-am trait in California in urma cu 4 ani.

Am inchiriat o masina care avea bluetooth incorporat. Stiam ideea de baza, dar nu stiam cum functioneaza. Am urcat in masina si aveam deja bluetooth activat pe telefon. Cind am urcat in masina telefonul s-a conectat la sistemul audio al masinii, fara ca eu sa-mi dau seama ce sunet a facut si citeva secunde mai tarziu imi spunea sa cotesc la dreapta.

Da, aveam Maps activat pe telefon si 3G-ul activ si auzeam in sistemul audio al masinii ce-mi spunea Google Maps cu toate ca telefonul era pe undeva prin rucsac.

Povestea asta cu CarPlay ar fi ideala daca nu ar cere cablu si ar merge pur si simplu. Va mai dura ceva si asta e bine pt ca pina atunci va fi integrata si in masini care nu depasesc 20.000 euro.

CarPlay nu este o optiune pe care o folosesti acum. E un fel de Hobby, la fel cum Apple TV e un hobby pentru Apple. Dar e ceva ce se va perfectiona si va ajunge la noi drept ceva ce merge foarte bine si cu orice masina. Chiar daca asta o sa dureze 5 ani.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

3 Comments

 1. Conceptul celor de la Tesla Motors mi se pare pana in prezent cel mai bine gandit si realizat. Poate colaborarea Apple Tesla ar trebui sa se extinda si in directia asta nu numai pe partea de acumulatori….

 2. e super tare CarPlay, de cate ori nu aveam timp prin Vienna de Maps ca ma calcau masinile din spate :) ar fi super sa fie compatibil cu orice Display din masina.

 3. BMW Apps are de multa vreme cam tot ce vezi acum in Car Play.
  Care sunt problemele?

  Aplicatiile trebuiesc special scrise pt acest sistem si sigur Apple nu da voie la orice, ba dimpotriva.
  Pe BMW nu poti lega Maps, dar merg cele de muzica (Deezer, Pandora, Aopeo etc) si SMS.

  Mi-ar fi placut un AirPlay mirroring, dar e deja prea multa independenta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*