Care sunt cele mai întâlnite superstiții?

Pisica neagră

Superstițiile sunt prezente în viețile multor oameni, care consideră anumite numere ghinioniste, evită ca o pisică neagră să le treacă prin cale sau să spargă vreo oglindă. În cazul în care te întrebi care sunt cele mai întâlnite superstiții, iată șapte dintre ele.

 Superstițiile sunt următoarele:

1.Numărul 13 este ghinionist – Tradiția populară spune că acest număr aduce numai ghinion și rele. Și mulți oameni chiar cred asta, mai ales în sport. Tocmai din acest motiv foarte mulți fotbaliști evită să poarte tricoul cu numărul 13. Dar și în viața de zi cu zi sunt oameni care consideră că ziua de 13 a fiecărei luni este una ghinionistă. Iar când se întâmplă ca această zi de 13 să pice într-o vineri, lucrurile sunt și mai clare că ceva rău se va întâmpla atunci, potrivit superstițioșilor.

2.Spargerea unei oglinzi aduce ghinion – O superstiție transmisă din generație în generație. E dificil să nu fi auzit această superstiție măcar o dată în viață. Conform superstițioșilor, spargerea unei oglinzi va aduce 7 ani de ghinion întrucât se spune că sufletul omului sălășluiește în oglindă. Așadar, superstițioșii cred că dacă o oglindă este spartă se distruge inclusiv sufletul omului. Din acest motiv, mulți oameni evită să aibă în case oglinzi ciobite.

3.Unii pasionați de jocuri de noroc nu privesc rolele la păcănele – Mulți oameni care aleg să se distreze la jocuri de noroc cred și ei în superstiții. În acest domeniu sunt diverse superstiții, dar una dintre cele mai întâlnite are legătură cu privitul rolelor în momentul în care acestea se rotesc după ce se apasă spin. Fie că joacă în mediul terestru, fie că o fac în secțiunea pacanele online NetBet, unde sunt disponibile peste 2.000 de jocuri, există oameni care cred în această superstiție. Unii închid ochii când rolele se rotesc, alții se uită în altă direcție, în speranța că vor avea parte de câștiguri când acestea se vor opri.

4.Lenjeria roșie trebuie purtată în noaptea de Revelion – Cu siguranță ai auzit și de această superstiție. Foarte mulți oameni aleg să facă lucrul acesta în speranța că vor avea noroc în anul ce va urma. De asemenea, foarte multe persoane țin bani în buzunar la trecerea dintre ani, în timp ce mulți nu doresc să intre în Anul Nou cu datorii ori cu bani împrumutați.

5.Pisica neagră aduce ghinion – Conform superstițioșilor, dacă în cale îți iese o pisică neagră vei avea ghinion. Iar soluția pe care aceștia o găsesc pentru a “elimina” ghinionul este să facă trei pași în spate. Superstiția s-a transmis din generație în generație și are o vechime de câteva secole. Se spune că pisicile negre ar fi fost ajutoarele vrăjitoarelor și din acest motiv ar aduce ghinion.

6. Scările au și ele superstiția lor – O altă superstiție des întâlnită este legată de oamenii care urcă sau coboară de pe o scară. Se spune că aduce ghinion dacă treci pe lângă un om care coboară sau urcă o scară. În cazul în care sunt, totuși, nevoiți să facă acest lucru, ei încrucișează două degete de la o mână și nu le desfac până nu văd un câine. Superstiția a pornit de la o poveste din Vechiul Testament, în care se face referire la Scara lui Iacob, dintre cer și pământ.

7. Superstiția deochiului – Cu siguranță ai auzit și de această superstiție. Mulți oameni consideră că o privire admirativă ori diverse cuvinte de laudă pot atrage de la sine deochiul, care s-ar manifesta ca fiind o stare de amețeală, oboseală ori leșin. Din acest motiv, mulți copiii sunt îmbrăcați de părinți în culoarea roșie. Iar unii oameni cunosc cuvinte de zis pentru a alunga deochiul.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*