„Caravana filmului românesc”, din nou la Onești, în perioada 2 – 8 august

Caravana filmului românesc

Parcul Municipal din Onești va fi din nou, în această vară, gazda Caravanei filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naţionale, în perioada 2 – 8 august. Şi pentru că este vară, şi pentru că avem nevoie de optimism, de speranţă, şi pentru că niciodată nu vom renunţa la lupta de a fi fericiţi, filmele din portofoliul clasic românesc ce vor fi prezentate anul acesta la Onești au ca numitor comun dragostea. Ea ne însoţeşte poveştile de viaţă, este cauză, pretext, motiv de reflecţie sau de acţiune. Ea determină sau impune prietenie, respect, ajutor reciproc, grijă și atenție împletite și așezate cu măiestrie  în poveștile marelui ecran.

Fie că este vorba despre dragostea lui Cristian Vasile pentru Zaraza, descrisă în filmul „Supraviețuitorul” sau fie că prezintă dragostea şi pasiunea pentru filmul românesc a lui Gheorghe Ursaru, personajul central din filmul lui Nae Caranfil, „Restul e tăcere”, filmele propuse în program invită la o  întâlnire nostalgică cu marile creații cinematografice ale actorilor și regizorilor români.

Astfel, pe ecranul „Caravanei filmului românesc” vor putea fi revăzuți Sergiu Nicolaescu, George Mihăiță, Vladimir Găitan și oneșteanca Loredana Groza (în „Supraviețuitorul”), Valentin Teodosiu, Vladimir Găitan, Horațiu Mălăele (în comedia „Poker”), Sebastian Papaiani, Dem Rădulescu, Vasilica Tastaman, Stela Popescu, Draga Olteanu Matei (în „Astă seară dansăm în familie”)

Alături de  Sergiu Nicolaescu și Geo Saizescu, lumea filmului românesc s-a îmbogățit cu regizorul unei noi generații, Nae Caranfil. Dragostea pentru film si dăruirea pentru meseria de regizor,  l-a determinat să scrie scenarii  și să creeze  cu  bagheta regizorală înnobilată de talent, opt filme . De la „E pericoloso sporgersi”, filmul său de debut, la „6,9 pe scara Richter”, Nae Caranfil a patinat prin vârstele peliculei realizând dansul perfect care a încântat inimile iubitorilor de film.  Alături de el, la întalnirea cu publicul de la Onești, vor fi prezenți doi actori îndrăgiți și respectați, Mircea Diaconu și Marius Florea – Vizante.

La toate proiecțiile din cadrul „Caravanei filmului românesc” accesul publicului este liber,  în limita locurilor disponibile!

În cazul în care vremea va fi nefavorabilă, proiecţiile vor avea loc la ora 18.00, în sala Bibliotecii Municipale „Radu Rosetti”.

Programul Caravanei filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naționale la Onești  este următorul:

Luni, 2 august, ora 21.00: Supraviețuitorul

Regia: Sergiu Nicolaescu;

Cu: Sergiu Nicolaescu, George Mihăiță, Vladimir Găitan, Loredana Groza

(acțiune / 2008 / 117 min / N15)

Marți, 3 august, ora 21.00: Carol I, un destin pentru România

Regia: Sergiu Nicolaescu

Cu: Marina Procopie, Andreea Măcelaru Șofron, Sergiu Nicolaescu, Răzvan Vasilescu

(istoric / 2009 / 90 min./ AG)

Miercuri, 4 august, ora 21.00: Poker

Regia: Sergiu Nicolaescu

Cu: Valentin Teodosiu, Vladimir Găitan, Horațiu Mălăele, Cătălina Grama – Jojo

(comedie / 2010 / 112 min./ N15)

Joi, 5 august, ora 21.00: Astă seară dansăm în familie

Regia: Geo Saizescu

Cu: Sebastian Papaiani, Dem Rădulescu, Vasilica Tastaman, Stela Popescu,

Draga Olteanu Matei

(comedie / 1972 / 120 min./ AG)

Vineri, 6 august, ora 21.00: E pericoloso sporgersi

Scenariul și regia: Nae Caranfil

Cu: George Alexandru, Nathalie Bonnifay, Marius Stănescu, Marius Florea – Vizante

(comedie / 1993 / 104 min./AG)

Invitați speciali: Nae Caranfil și Marius Florea – Vizante

Sâmbătă, 7 august, ora 21.00: Filantropica

Scenariul și regia: Nae Caranfil

Cu: Mircea Diaconu, Gheorghe Dinică, Mara Nicolescu, Marius Florea – Vizante (comedie / 2002 / 110 min./ AG)

Invitați speciali: Nae Caranfil și Mircea Diaconu

Duminică, 8 august, ora 21.00: Restul e tăcere

Scenariul şi regia: Nae Caranfil;

Cu: Marius Florea – Vizante, Ovidiu Niculescu, Mirela Zeţa, Mihai Gruia Sandu

(dramă / 2008 / 140 min./ AG)

Invitat special: Nae Caranfil

Desfășurarea evenimentului implică respectarea tuturor măsurilor de siguranță pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Scopul „Caravanei filmului românesc – Cartea și filmul / Capodopere ale cinematografiei naţionale”, proiect aflat la a IX-a ediție, este acela de a promova filmul românesc, aducând un omagiu cinematografiei naţionale şi cineaştilor români, fiind singura caravana care promovează exclusiv filmul românesc din toate timpurile. „Caravana filmului românesc” aduce filmul românesc în atenția spectatorilor, promovându-l într-o manieră accesibilă. Filme de patrimoniu şi succese ale ultimilor ani, toate sunt prezentate publicului din toate oraşele ţării, mari şi mici, în spaţii diverse. Aceste evenimente, rememorând marile momente ale istoriei şi ale prezentului filmului românesc, contribuie la formarea unei culturi cinematografice a publicului tânăr și le aduce spectatorilor cinefili bucuria revederii marilor creații cinematografice românești.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*