boot time: Mac OS X vs Windows 7

video spune totul.

apropo, stii ca poti sa instalezi Windows 7 pe Mac OS X, nu?

via

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

20 Comments

 1. nu stiu de ce dureaza asa mult pe un macbook pro, la mine pe desktop incarca in cam 30 sec… si nu e nici pe aproape la configuratie cu macbook-ul tau.

 2. mai corect cred ca ar fi Mac OS X vs Windows 7 BETA, where BETA is a key word… ar putea fi pus si un Vista in video si un Ubuntu…
  ps: omul care a scris postul spune ca e impresionat de 7 (fie el si beta) intr-un mod pozitiv…
  Cu putine cautari pe net (vezi chiar si comentariile de pe youtube) se poate vedea ca windows 7 scoate bootime-uri mai scazute pe calculatoare mai slabe… ceea ce pe mine personal ma duce cu gandul la un singur lucru: drivere -> BETA.
  pps: mac os X are o vechime de peste un an….
  ppps: uite inca o chestie interesanta: http://www.barefeats.com/bootcamp.html; xp mai bun decat max os X in bootcamp…

 3. Video nu spune totul. Bootarea pe cele 2 notebook-uri nu are deloc relevanta. Nu are cum sa dureze atata – l-am testat pe propriul PC si dureaza ~ 40 secunde.
  Configuratia la al meu PC este veche de 5 ani, deci…se subintelege ca nu am cine stie ce “fiara” :).

 4. In primul rind nu sint fan windows…dar tu crezi ca poti compara un sistem de operare BETA cu in alt sistem de operare, matur,optimizat special pt acel hardware? Poate chiar booteaza mai greu..asa si? Exista hibernate sau…hai sa punem DOS atunci.

 5. salut nu am stiut cum sa deschid un post nou asa ca pun aici o intrebare: ce parere ai despre macbook wheel?

 6. Nu prea cred ca spune totul. Tot din sursa pe care o ai :

  “Here is a better and fair video review about Windows 7 beta. In this video, the guy tested the Windows 7 on 2 old PCs. One is Compaq with Pentium 4 CPU, and the other one is Toshiba with Celeron CPU. They cannot run Windows Vista smoothly and also not Aero-compatible. But in Windows 7, they can both run Aero effects smoothly. Programs also response quickly.

  It also takes 35 seconds to boot up the Windows 7 beta. Not sure why it takes so long when running in Apple hardware. In this video, it shows Windows 7 beta just works.”

  Avand in vedere ca e inca in stadiul beta si ca fata de MacOS care este foarte bine optimizat pentru o serie bine definita de arhitecturi hardware cred ca putem sa-i “taiem some slack”. De exemplu Vista pe care il am pe PC boot-eaza la fel de repede ca Leopardul de pe MacBook prin minore optimizari.

 7. Da, din pacate diferenta este numai la boot-are. In rest, ca functionaliate si inovatie Win7 este, (cred eu) peste Mac OsX. Si e numai varianta beta. Dar, intr-adevar Mac OsX este un SO “cuminte” care nu-ti da mari batai de cap (dar si cind crapa…) Si, de ce nu ai putea instala un SO Microsoft pe un laptop care are “inima” de pc?

 8. desi sant adeptul mac-urilor ,demonstratia nu mi se pare concludenta ,ar trebui incercat si invers cat de repede booteaza un leo(x86) pe PC + ca nici nu cred ca pe cei de la apple ii intereseaza ca win 7 sau oricare generatie sa booteze repede pe sistemul lor ,singuru motiv pentru care au acceptat instalarea win pe mac a fost sa atraga pe cei care au neaparat nevoue de unele aplicatii de pe windows nu sa aibe sisteme ce ruleaza si softul inamicului nnr.1 .
  Eu nu mi-am instalat pe mac ,am doar xp in bootcamp si win 7 pe PC si pana acuma sant multumit mai testez alt soft “interfata 3d” Bumptop http://www.google.ro/search?q=bumptop&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:ro:official&client=firefox-a si pot sa spun ca se descurca bine beta pe beta :D

 9. timp de butare ca timp de butare. e inca in teste, e beta. dar mi se pare foarte bine cum se misca. am instalat si eu.

 10. mai corect cred ca ar fi Mac OS X vs Windows 7 BETA, where BETA is a key word… ar putea fi pus si un Vista in video si un Ubuntu…
  ps: omul care a scris postul spune ca e impresionat de 7 (fie el si beta) intr-un mod pozitiv…
  Cu putine cautari pe net (vezi chiar si comentariile de pe youtube) se poate vedea ca windows 7 scoate bootime-uri mai scazute pe calculatoare mai slabe… ceea ce pe mine personal ma duce cu gandul la un singur lucru: drivere -> BETA.
  pps: mac os X are o vechime de peste un an….
  ppps: uite inca o chestie interesanta: http://www.barefeats.com/bootcamp.html; xp mai bun decat max os X in bootcamp in destul de multe teste…

 11. Cu ce? Cu mai nimic… Numai daca te uiti putin in Control Panel-ul din Win 7 si vei intelege… Si acolo e doar parte din ce poate… Mai ales pe partea de retele si conectivitate cu alte device-uri…

 12. Nu ii scuza DAR MacOS e facut si optimizat pentru Mac-uri, Windows e facut pentru aproape TOATE calculatoarele. E ca si cum ai compara un joc optimizat pentru nVidia si jucat pe un sistem cu nVidia si acelasi game redat de un Ati asemanator sau chiar mai bun in ceea ce priveste performanta. Asa cum a zis cineva mai sus astept ziua in care voi putea sa instalez MacOS (Genuine) pe PC-ul meu oricare ar fi el … si sa-i vad pe Carcotasi intr-o emisiune Live ca sa le numar lor dudele :)) … si sa fie intr-un ceas bun cu logonda !

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*