Bogdan Speteanu și Mircea Dihel, doi executivi din industria financiară, lansează un start-up inovator care oferă servicii de mobilitate

Bogdan Speteanu și Mircea Dihel. FOTO MOOV Leasing

Bogdan Speteanu, fostul CEO al BCR Leasing, și partenerul său de business, Mircea Dihel, fostul CEO al Țiriac Leasing, lucrează la dezvoltarea unei platforme de tip mobility-as-a-service (MaaS), care oferă servicii de leasing operațional destinate persoanelor fizice, liber profesioniștilor și companiilor mici, pe baza unui abonament lunar, și care se va lansa în a doua jumătate a anului. Capitalurile investite de către asociați până în acest moment în companie se ridică la 3 milioane de euro, urmând ca în perioada următoare să aibă loc mai multe runde de majorări.

MOOV Leasing este un start-up pornit ca urmare a schimbării modului în care serviciile de mobilitate sunt accesate la nivel global și al interesului în creștere pentru servicii de leasing operațional, închiriere, car sharing sau ride sharing. Într-o lume în care, pe de o parte, avansurile tehnologiei sunt din ce în ce mai rapide, iar pe de altă parte, grija pentru mediul înconjurător devine o prioritate majoră, soluțiile de mobilitate oferite de MOOV Leasing vin în întâmpinarea celor care doresc să beneficieze într-un mod simplu, rapid și flexibil de utilizarea și înlocuirea unui autoturism, returnarea acestuia sau chiar achiziția lui.

„Prin MOOV Leasing ne-am propus să transformăm mobilitatea într-un serviciu flexibil, rapid și ușor de utilizat și să oferim clienților soluții de mobilitate personalizate. În acest moment, ne concentrăm pe optimizarea platformei digitale și pe extinderea rețelei de parteneri, care este deschisă pentru companiile interesate”, a declarat Bogdan Speteanu, cofondator al companiei nou-înființate.

El face pasul în antreprenoriat după o carieră de 20 de ani în Grupul BCR, unde a ocupat mai multe funcții de conducere, în audit, strategie (a coordonat programul de integrare al BCR odată cu achiziția băncii de către grupul Erste) și rețeaua comercială corporate. Bogdan Speteanu a condus timp de 10 ani compania de leasing a grupului BCR și a fost, timp de doi ani, și președintele Asociației Societăților Financiare din România.

„Sunt recunoscător tuturor colegilor din BCR, locul unde am învățat cele mai valoroase lecții atât pe plan profesional, dar mai ales pe plan personal. BCR este o adevărată școală de business pentru oricine își dorește să facă o trecere solidă din mediul corporate în antreprenoriat. BCR este și va rămâne un loc special pentru mine, unde mă voi reîntoarce oricând cu plăcere”, a adăugat Bogdan Speteanu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*