Biblio Tech – prima biblioteca fara carti

Ideea mi se pare geniala: ai un spatiu in care instalezi computere legate la Internet sau fotolii comode pentru cei care prefera un ebook si atit. Totul se face in linistea coolerelor de computere.

Prima “Biblio Tech” (si numele e cool) apare in San Antonio, Texas si va avea 10.000 carti. Pentru asta, proprietarii au platit 250.000 dolari.

Ca orice biblioteca, institutia va imprumuta cititorilor pasionati e-readere. Ai voie sa-ti citesti cartea digitala acasa, pentru doua saptamani. Nu se stie inca ce fel de device-uri vor alege, dar presupun ca au de ales intre Kindle si iPad, iar prima varianta este mai putin costisitoare.

Sincer prefer sa citesc carti pe iPad si articole pe computer. M-am dezobisnuit atit de tare sa citesc carti fizice, incit mi se pare ciudat sa iau una in mana si sa nu pot sa maresc luminozitatea sau marimea fontului.

Astept cu nerabdare sa apara asa ceva si in Romania.

Imaginea de mai sus e doar o idee de prezentare. Bineinteles ca seamana cu un Apple Store :)

via

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*